22.04.2021 | Realizace

V období 2019–2020 probíhala rekonstrukce významné regionální nemocnice v Dolním Kubíně na Slovensku. Rekonstrukci podlah realizovala společnost Stavrem, která má v této oblasti bohaté zkušenosti a patří k největším realizátorům podlah v nemocnicích na Slovensku.

Jednalo se o realizaci 3000 m2 podlahové plochy, položením homogenního PVC Gerflor. Pro penetraci podkladu byla použita univerzální penetrace Ceresit R 766 a následně byla použita sádrová samonivelační stěrka Ceresit DG. Po kompletním vyschnutí stěrky bylo použito disperzní lepidlo na PVC Ceresit K 188. Realizace vyžadovala rychlost a profesionalitu, ale i nutnost udržet finanční náklady v optimální míře.

NEMOCNICE
O začátcích zdravotnické péče, organizované stoličnou správou v rámci celé Oravy, můžeme v Dolním Kubíně hovořit až od poloviny 18. století, přestože první zmínky o lékařích pocházejí již z roku 1699. Prudký rozvoj průmyslu však urychlil potřebu vybudování nové nemocnice. S výstavbou se začalo v roce 1966 a zařízení se stavělo jako nemocnice I. typu. Dolnooravská nemocnice s poliklinikou MUDr. Ladislava Nádašiho Jégé v Dolním Kubíně je nemocnicí nadregionálního významu, s významným podílem pacientů z jiných regionů. Jejím významným rysem je komplexnost diagnostiky a léčby.

REALIZAČNÍ FIRMA
Společnost Stavrem vznikla v roce 1996 a úspěšně rozvíjí svou činnost i nadále. Firma má obchodně-výrobní zaměření. Individuální a profesionální přístup k jednotlivým zákazníkům jí zajišťuje přední postavení na slovenském trhu.

Sortiment obchodní činnosti se skládá z vinylových podlahových krytin, laminátových a dřevěných podlah, koberců, profesionálního nářadí a strojů pro podlaháře, profilů pro různé druhy podlahových krytin a stavební chemie pro podlahy. V zájmu ucelené nabídky konečnému spotřebiteli nabízí i instalaci všech druhů podlahových krytin s dopravou na místo určení. Prvořadým
cílem obchodní strategie je komplexní a pružné uspokojení potřeb zákazníka. Firma úzce spolupracuje s většími i menšími podlahářskými firmami, ale i s projektanty, investory a stavebními společnostmi.

FAKTA

  • Objekt: Dolnooravská nemocnice
  • Realizace: 2019–2020
  • Plocha: 3000 m2
  • Materiál: PVC Gerflor
  • Chemie: Ceresit = anhydritová stěrka DG, penetrace R 766, lepidlo K 188

www.ceresit.cz