31.03.2021 | TIPY

Masivní dřevěné podlahy jsou léty prověřenou technologií, která se používá již po staletí. Co se naopak vyvíjí, jsou materiály, které pokládku dřevěné podlahy zkvalitňují a urychlují.

Systémové lepení dřevěných podlah s elastickými lepidly Ceresit je ukázkou toho nejlepšího, co mají současní podlaháři při práci k dispozici. 

Na betonovou podlahu, cementové a anhydritové potěry je ze sortimentu penetrací vhodný víceúčelový základní nátěr Ceresit R 766. Pro vyrovnání podkladů volte stěrku Ceresit AS1 Rapid, která je při lepení dřevěných podlah elastickými lepidly Ceresit ideální. Kromě vysoké hladkosti povrchu se tato anhydritová samonivelační podlahová hmota vyznačuje také vynikajícími vlastnostmi při vyplňování.

Pro samotné lepení dřevěné podlahové krytiny jsou předurčena elastická lepidla Ceresit P 675 Elast nebo Ceresit P 685 Elast Universal. Především na velkých plochách povrchu znamená jejich snadná roztíratelnost výrazné usnadnění práce. A pohodlná, dlouhá otevřená doba vás při instalaci zbavuje starostí. Lepidla můžete použít na savých i nesavých podkladech jako jsou minerální potěry, suché deskové systémy, dřevotřískové a OSB desky, přírodní kámen, keramickou dlažbu a teraco.

Dalším přínosem elastického lepidla na dřevěné podlahy s technologií Flextec® je skutečnost, že nezanechává na rukou žádné černé zbytky a zašpinění. Také skvrny lepidla na hotovém povrchu lze odstraňovat snadněji než v případě polyuretanových lepidel. Příjemnou výhodu pro zákazníka přestavuje tlumení hluku v místnosti, čímž se zvyšuje komfort bydlení. Lepidlo Ceresit P 685 dokáže značně tlumit úroveň hluku podle konstrukce podlahy: hluk v místnosti o 12 dB, kročejový hluk dokonce o 13 dB. Elastické složení má současně účinek ve formě snižování pnutí v podkladu: lepidlo absorbuje smykové síly a tím snižuje vnitřní pnutí dřeva působící na podklad.

www.ceresit.cz