20.03.2021 | TIPY

Kvalitní dřevěné podlahy na mnoho atraktivních způsobů.

Obchodní síť podlah FLOOR FOREVER má ve svém portfoliu pestrou paletu podlahových krytin, které reflektují jak současné trendy, tak i potřeby zákazníků. Široká nabídka produktů se týká i stále oblíbenějších dřevěných podlahovin, které tato síť prezentuje pod svou značkou FLOOR FOREVER WOOD.

Dub Variante French L – Atraktivní novinka v kolekci Wild Beauty
Oblíbená kolekce Wild Beauty značky Timber Top je klenotem mezi velkoformátovými třívrstvými dřevěnými podlahami v nabídce
FLOOR FOREVER WOOD. Od dubna 2021 přibude do této kolekce novinka v podobě dekoru Dub Variante French L, který stejně jako Dub Variante French XL a Dub Variante French XX L hrdě reprezentuje kvalitní a krásnou přírodní podlahu za velmi příznivou cenu.

Foto: Timber Top, Wild Beauty, Dub Variante French L

Dub Variante French L se od svých „sourozenců“ liší pouze svými rozměry. Prkna ve formátu 14,5 x 190 x 1820 mm s nášlapnou vrstvou 3,2 mm a mikro 4V spárou mají kartáčovaný povrch ošetřený extrémně matným UV olejem. Opatřeny jsou zámkem tuff loc 5G, díky němuž se podlaha dobře pokládá a zároveň spolehlivě funguje. Mnozí navíc jistě uvítají, že tato podlaha je vhodná i na podlahové vytápění, které je v dnešní době stále častějším prvkem v moderních domácnostech. Tmavší odstíny v kolekci Wild Beauty od loňského roku zastupují Dub Zakouřený Variante French XX L a Dub Kouřový Variante French XX L s rozměry prken 14,5 x 240 x 2450 mm. Stejnými rozměry disponují i nedávné novinky Dub Mariana XX L a Dub Sparta XX L. Těm byla dána do vínku jedinečná barevnost, které lze docílit pouze prostřednictvím reaktivní barvy, jež reaguje s taninem (tříslovinou) obsaženým v dubu. Barva je nanášena ručně, takže výsledkem jsou unikátní odstíny, které působí přirozeným, lehce kouřovým dojmem a zvýrazňují jedinečnou kresbu dřeva. Charakteristická je pro ně barevná stálost, dub nežloutne a vyvolává chladivý dojem, oceňovaný i mezi architekty.

Mezi velké formáty se řadí i dekor Dub Neutrino XX L s rozměry prken 14,5 x 240 x 2130 mm. Ten svými parametry v podstatě odpovídá výše uvedeným dekorům, nicméně liší se z hlediska povrchové úpravy, kterou je matný lak.

Foto: Timber Top, Wild Beauty, Mariana XXL

Atraktivní povrchové úpravy Cero 19 na vrstvených podlahách Multiplex
Novinkou prezentovanou pod značkou FLOOR FOREVER WOOD se v loňském roce staly povrchové úpravy Cero 19, které dokážou zajímavě podtrhnout celkový vzhled dřevěné vrstvené podlahy Multiplex. V nabídce je 10 odstínů (Cannes, Toulouse, Milan, Berlin, Zurich, London, Lyon, Belfast, Budapest a Dublin). Jejich základem je olej Zero®, který na vzduchu neoxiduje, tudíž je zachována přírodní barva dubu, povrch zároveň stále vypadá přirozeně bez lesku. Následná aplikace UV oleje ve dvou vrstvách uzavírá strukturu dřeva, povrch zůstává diky tomu velmi odolný. U povrchových úprav Milan, Zurich, Lyon a Dublin je zajímavých odstínů dosaženo navíc ještě na základě reakce barvy dubu se sulfáty, díky čemuž se bez použití barevných pigmentů změní přírodní odstín dubu.

Povrchové úpravy Milan, Lyon a Dublin disponují hoblovanou strukturou, aplikovat je lze pouze na Multiplex. Povrchové úpravy Cannes, Toulouse, Berlin, Zurich, London, Belfast a Budapest se vyznačují kartáčovanou strukturou, vhodné jsou jak na Multiplex, Multiplex Fischgrät/Chevron,tak i na Multiplex Barrique, kde díky hrubě kartáčovanému povrchus 3D Effectem krásně vynikají.

Povrchové úpravy Rubio ® Monocoat na třívrstvých podlahách Inspiration Wood a masivních podlahách Simply Wood
Šesti novými povrchovými úpravami značky Rubio® Monocoat se mohou pochlubit i třívrstvé dřevěné podlahy Inspiration Wood a masivní dřevěné podlahy Simply Wood.

K přitažlivému barevnému odstínu přirozeného vzhledu je použita aplikace pouze jediné vrstvy oleje Rubio® Monocoat, která přitom dřevu poskytuje dostatečnou ochranu a odolnost. Podlahoviny s touto povrchovou úpravou tedy není nutné již znovu přeolejovávat. Zároveň jsou takto ošetřené podlahoviny příjemné na dotyk a vyznačují se snadnou údržbou, v případě menších poškození či škrábanců je místo možné lokálně opravit.Výhodou olejů Rubio® Monocoat je také to, že jsou čistě přírodním produktem, který neobsahuje žádná rozpouštědla ani vodu. Jsou tedy naprosto bezpečné pro použití a šetří životní prostředí.

Více informací a přehled jednotlivých dekorů najdete v časopise DOMO č. 2/2021, který si v online verzi můžete přečíst ZDE.