15.10.2020 | TIPY

Pokud existují nějaké nevýhody této trvanlivé podlahy, může to být fakt, že její instalace je pro kutily poněkud složitá. Naopak zkušený podlahář si s ní hravě poradí, čímž se ze zákaznické nevýhody stává výhoda pro podlaháře.

Archeologové odkryli glazované dlaždice původně položené kolem roku 1 500 př. n. l. To dokazuje, že pokud si klient vybere dlaždici moudře, není důvod, aby jeho podlaha nevydržela po generace.

Keramické dlaždice mají pevný povrch, který nepřitahuje ani nepřidržuje nečistoty, prach, pyl nebo jiné alergeny. Když tyto malé částice přistanou na keramické podlaze, je snadné otřít je mopem nebo houbou. Pomáhá to udržovat vzduch bez dráždivých materiálů, které mohou být škodlivé pro astmatiky a alergiky.

Dlaždice jsou odolné, snadno se udržují a nejsou náchylné k vyblednutí UV zářením.

Dlažba PORTOBELLO je matně glazovaná, kalibrovaná, slinutá i mrazuvzdorná. Co jednotlivé názvy znamenají?

KALIBROVANÁ DLAŽBA
Kalibrovaná dlažba je též známá jako rozměrově stabilní dlaždice. Jedná se o dlaždice, které byly mechanicky ořezané do určité velikosti, poté co byly vypáleny tak, aby jejich okraje tvořily úhel 90°. Dosažená jednotná velikost, rozměr soudržnosti a optimální přesnost dodávají dlaždicím čistší provedení a méně odchylek mezi jednotlivými dlaždicemi.

SLINUTÁ DLAŽBA
Natlačením do forem pod vysokým tlakem zůstane v keramické hmotě minimum vzduchových bublin. Následně se vypálí při vysokých teplotách, díky tomu se výsledný produkt stává tvrdým, pevným a otěruvzdorným. Zároveň je méně nasákavý. Nachází univerzální použití v interiéru a exteriéru, na stěny i podlahy. Slinutá dlažba je obzvlášť vhodná do vysoce namáhaných prostor jako dlažba či na fasády budov.

MRAZUVZDORNOST
Mrazuvzdornost je dána mírou nasákavosti dlaždice (nenasaje vodu, která by v ní mohla zmrznout). U obkladů pro použití v interiérech není mrazuvzdornost požadována a nasákavost bývá obvykle více než 10 %. Oproti tomu mrazuvzdorné glazované dlaždice mají nasákavost do 3 %. Pro exteriér se výborně hodí slinuté dlaždice s nasákavostí nižší než 0,5 %.

  • Značka: Undefasa
  • Rozměry: 31,5 x 100 / 59 x 59
  • Tvar: čtverec, obdélník
  • Povrch: mat
  • Barvy: béžová, šedá, vícebarevné
  • Textura: beton, dekor
  • Charakter: kalibrovaná, slinutá, mrazuvzdorná
  • Kategorie: obklady, dlažba, kámen & beton

www.sapho.cz