23.09.2020 | Realizace

Historie základní školy Beroun-Závodí se začala odvíjet již v roce 1908, kdy byla zahájena výstavba, a v tehdejší jednopatrové budově se nacházelo pět tříd. V průběhu let škola čelila různým vlivům, přestavbám a změnám. V těchto dnech je škola znovu modernizována, počet tříd se rozrostl na 15 a školu navštěvuje 360 žáků z Berouna a blízkého okolí.

V zájmu modernizace školy probíhá rovněž komplexní rekonstrukce tříd jak ve stávající budově, tak i v nové přístavbě. V prostrorách školy bylo nutno položit 1300 m2 podlahové krytiny, která byla dodána společností RIVA, a.s. Společnost RIVA doporučila pro účely rekonstrukce krytiny z kolekce Ruby 70 od firmy Tarkett, která perfektně splňuje požadavky pro prostředí s vysokým provozem v oblasti školství. Krytina zahrnuje kompaktní a akustickou verzi, která umožňuje harmonii designu bez kompromisů v technické výkonnosti. Krytina byla použita ve všech třídách a byla vybírána v několika barvách.

Z dekorů můžeme zmínit především Spring Green, Orange, Yellow, Tomato a Medium Grey. Povrchová úprava TopClean™ PUR má jemnější strukturu, která snižuje zachycování nečistot a přispívá tak ke snadné údržbě. Navíc zvládne velmi vysokou zátěž. Materiál je 100% bez ftalátů, tedy ideální pro prostředí, kde se pohybují děti. Pokládka probíhala na etapy a realizovalo ji Sdružení plzeňských obkladačů s.r.o.

Příprava podkladu obnášela běžné postupy jako penetraci, stěrkování a lepení. Realizace byla i přes krátké časové období provedena velmi profesionálně a kvalitně. Stavební chemie byla vybrána z řad výrobků Ceresit od společnosti Henkel. Školáci si užili letních prázdnin, a v září, když se vrátily do prostor školy, chodí již po nových podlahách! Veselé barvy podlah jistě rozsvítí prostředí a pomůžou školákům cítit se ve třídách dobře a naplnění energií do nového školního roku.

FAKTA

  • Objekt: Základní škola Beroun-Závodí
  • Datum realizace: červenec 2020
  • Plocha podlah: 1 300 m2
  • Podlahovina: kolekce heterogenního PVC Ruby 70 od firmy Tarkett
  • Stavební chemie: Ceresit
  • Realizační firma: Sdružení plzeňských obkladačů s.r.o.

www.riva.cz 

Sdružení plzeňských obkladačů s.r.o.