08.06.2020 | TIPY

Tuto otázku jsme položili některým významným prodejcům a ti nám zaslali svá NEJ. Jeden jediný, univerzální dekor sice pochopitelně neexistuje, podobnost však není čistě náhodná. Nikdo by si nepřál, aby všichni měli doma položeno to samé, přesto je jeden typ dekoru, který v různých podobách vítězí na celé čáře. Tím je dub. Dub vítězí, dub dominuje, dub vládne!

Ve společnosti ASKO a.s. jde na odbyt nejlépe laminátový dekor ROOMS, loft_dub R1009.

Designová řada loft kombinuje dokonalý vzhled a strukturu pravého dřeva s vysokou praktičností. Přednosti této kolekce se uplatní v komerčních prostorách, obchodech a restauracích, ale i v moderním pracovním a soukromém světě mladých lidí. Kvalita a preciznost zpracování v tloušťce 10 mm je garantovaná stejně jako odolnost proti opotřebení.

  • Extrémně odolná podlaha
  • Vzhled masivního dřeva, V-spára
  • Povrchové struktury pravého dřeva
  • Přirozeně tichá
  • Rozměr – 1380 × 193 × 10 mm
  • Balení – 6 dílců = 1,598 m2
  • Paleta – 56 balení = 89,49 m2
  • Záruka – 30 let pro obytné prostory, 5 let pro komerční prostory

www.asko-as.cz 

Foto: ROOMS, loft_dub R1009

Prodejně nejúspěšnější dekor společnosti Karsis je určitě FLOORCLIC UNIVERSAL 31 dekor F 85006 Dub Achensee od výrobce EGGER.

Laminátové plovoucí podlahy FLOORCLIC si našly na českém trhu velmi rychle své místo. Unikátní nabídka obsahuje vyváženou paletu tradičních i trendových odstínů dřevin a uspokojí přirozeně různorodé požadavky zákazníků všech generací. Kolekce v typových řadách SOLUTION, UNIVERSAL, EMOTION, COUNTRY, STRONG a LONGER obsahuje mnoho technických vlastností, které umožňují v praxi velmi variabilní použití.

Vysoký technologický standard výrobce EGGER zaručuje u podlahových dílců FLOORCLIC jednoduchou instalaci a vynikající odolnost jejich povrchu proti opotřebení. Díky vysoké měrné hustotě nosné dřevovláknité desky typu „HDF Quell Stopp plus” jsou tyto plovoucí podlahy rozměrově stabilní i při změně klimatu vnitřního prostředí. Pro nosné desky jsou výlučně použity typy HDF třídy E1.

www.a1podlahy.cz

Foto: FLOORCLIC UNIVERSAL 31, dekor F 85006 Dub Achensee od výrobce EGGER

V KPP jde na odbyt nejlépe dubový dekor Barreiras z kolekce 1Floor XXL Grande.

Laminátová kolekce 1Floor XXL Grande nabízí dvoumetrová prkna s věrohodným vzhledem dřeva. Více než dvoumetrová prkna z kolekce 1Floor XXL Grande, tedy pro laminátové krytiny výjimečně velký formát lamel, nabízí společnost Kratochvíl parket profi v rámci své vlastní značky 1Floor. Kolekce je určena do větších rodinných interiérů a velkoplošných prostor, kde mají nadstandarně velkéamely (2175 x 243 x 12 mm) možnost vyniknout. Zatímco běžná velikost laminátových lamel odpovídá délce 1200 mm, kolekce 1Floor Grande s téměř dvojnásobnou délkou už kopíruje formát dřevěných podlah. Za pozornost stojí i výška, resp. tloušťka podlahy. Standardem je totiž 7 – 8 mm. Výška 12 mm u kolekce 1Floor Grande odpovídá bezmála dvojnásobku, což se
odráží ve vyšší stabilitě a pevnosti podlah.

Laminátové podlahy 1Floor Grande jsou nabízeny v osmi dubových dekorech (Marabam, Timon, Barreiras, Itabuna, Alvorrada, Marituba, Colatina, Jandira), každý je zvýrazněn díky povrchu Synchrostructure. Tato úprava dokonale kopíruje kresbu dřevěných vláken či prasklin, které jsou detailně strukturovány, a podlaha tak získává reálný vzhled dřeva. Pocit tradičních dřevěných prken navozují i zkosené hrany, resp. V drážka po celém obvodu každé lamely. Moderní technologie laminátových podlah umožňují vyrobit věrohodné dřevěné kopie v tom nejlepším slova smyslu, o čemž svědčí např. nejoblíběnější dekor Barreiras z kolekce 1Floor Grande. Ten na první pohled vypadá jako skutečné, kartáčované dubové prkno, se živější kresbou. Snadnou pokládku a pevnost zajišťuje všem podlahám z kolekce Grande zámkový spoj Megaloc. Průniku vlhkosti brání impregnace hran a spojovacích
zámků speciálním voskem Isowax a podlahy jsou vhodné k podlahovému vytápění. Velikost XXL lamel pokládku podlah urychluje, a šetří tak i čas strávený při práci.

Všechny podlahy z kolekce Grande patří do zátěžové třídy 33, tzn., že odolávají vysoké zátěži v domácnosti i námaze při komerčním využití, a do nejvyšší třídy odolnosti proti otěru.

www.kpp.cz

Foto: 1Floor XXL Grande, dubový dekor Barreiras

Více o nejoblíbenějších dekorech najdete v květnovém vydání magazínu DOMO č. 3/2020.