12.03.2020 | TIPY

Bona SuperSport Pure HD je tvrdě elastická a odolná PUR povrchová úprava pro ošetření elastických podlahových krytin ve sportovních halách. Slouží k dlouhodobé ochraně povrchu a k obnovení vzhledu, zlepší protiskluzné vlastnosti a zjednoduší běžnou údržbu. Bona SuperSport Pure HD je na bázi vody, čirý, má nežloutnoucí složení. 

VLASTNOSTI

  • Odolná PUR ochrana pro elastické sportovní povrchy podlah
  • Rychleschnoucí, minimální prostoje. Zpět na podlaze za 12 hod*
  • Optimální aplikace a rozliv 
  • Splňuje normu EN 14904:2006 (vnitřní sportovní povrchy)

PŘÍPRAVA

Vyčistěte povrch v závislosti na stupni jeho zašpinění a požadavcích (pomocí Bona Remove R nebo Bona PowerRemove R) a předem ošetřete. Obecně platí, že podlaha by měla být dobře zbroušená, suchá a beze zbytku brusného prachu, oleje, vosku a jiných nečistot. Poslední stupeň broušení by měl být proveden pomocí Bona Diamantového brusiva (zrnitost P120) za použití techniky broušení za mokra. Podlahy typu linoleum  by měly být ošetřeny přípravkem Bona LinoPrime, před aplikací přípravku Bona SuperSport Pure HD. Dodržujte zvláštní pokyny pro Bona LinoPrime.

Optimální podmínky zpracování jsou 15-20°C a 40-60% relativní vlhkosti. Vysoké teploty a nízká vlhkost vzduchu zkracují dobu schnutí, zatímco nízké teploty a vysoká vlhkost vzduchu zvyšují dobu schnutí.

APLIKACE

1. Před aplikací lak důkladně promíchejte a poté jej nalijte do míchací nádoby Bona RS Mixing Bucket.

2. Přidejte tužidlo Bona R Hardener – jednu láhev. Přilévejte pomalu, zatímco neustále směs mícháte. Míchejte minimálně jednu minutu. Poznámka: Tvrdidlo nesmí být přidáváno přímo do kanystru s lakem. Směs by neměla být míchána ručně, ale pouze mechanicky. Při míchání menšího množství laku se ujistěte, že je dodržen správný poměr tužidla a laku. Nechte směs chvíli reagovat – min. 5 minut. Po smíchání by měla být směs lak/tužidlo aplikována bezprostředně po namíchání, nebo do 2 hodin. 

3. Naneste Bona SuperSport Pure HD technikou do kříže. Zvolte k aplikaci Bona polyesterový váleček (11 mm). Ujistěte se, že nenecháváte za sebou kaluže. Spotřeba je cca 100-120 g/m².

Pokud je požadována druhá aplikace Bona SuperSport Pure HD, musí být provedena mezi 2 a max 12 h od poslední aplikace. V tomto časovém úseku není třeba mezibrousit. Po překročení limitu (> 12 hod) je doporučováno lak mezibrousit pomocí Bona Scrad Padu. Poté je třeba povrch vysát a vytřít vlhkým mopem.

Pro urychlení procesu schnutí použijte vhodný ventilátor.

ÚDRŽBA

Pro častý úklid povrchu použijte čistič Bona Clean R50. Nahromaděné zbytky ze syntetické obuvi apod. můžou být občas odstraněny pomocí přípravku Bona Remove R. Dodržujte prosím příslušné informace v technických listech a zvlášní pokyny pro údržbu a čištění.

www.bona.com/cz