06.02.2020 | TIPY

Záruka extrémní odolnosti a stability podlahy 

Na trhu vinylových podlah je k dispozici řada produktů, které lákají především nízkou cenou. Při výběru vinylové podlahové krytiny, která má nejen zdobit, ale také dlouhá léta dobře sloužit, se však vyplatí vsadit především na kvalitu podlahy a její vlastnosti. S touto myšlenkou nabízí své produkty obchodní síť FLOOR FOREVER, která má ve svém portfoliu pestrou nabídku vinylových podlah určených pro plovoucí způsob pokládky vyznačující se extrémní odolností, tvrdostí a stabilitou. Nesou označení DIAMOND RIGID, které je zárukou, že vinylová podlaha spolehlivě zvládne vše, co si pro ni během svého života připravíte.

To vše je dáno tím, že jedna z vrstev podlahy je vyrobena z kamene/minerálu a zároveň se při výrobě nepoužívají změkčovadla. Kombinací těchto dvou výrobních postupů je dosaženo toho, že výsledný materiál je tužší a tvrdší, a tedy i extrémně stabilní vůči teplotním změnám a slunečnímu záření. Díky tomu si vinylové podlahy s označením DIAMOND RIGID najdou své místo i například v sezónně využívaných objektech, jako jsou například chaty a chalupy, kde není zaručena stejnoměrná teplota a vlhkost. Zároveň jsou odolné proti otlačeninám a škrábancům a pokládat je lze až do plochy 225 m2 bez přechodových lišt. Neobsahují přitom žádné ftaláty a jsou 100% recyklovatelné.

DIAMOND by FLOOR FOREVER

Průkopníkem v nabídce FLOOR FOREVER s těmito parametry odolnosti a stability je značka DIAMOND by FLOOR FOREVER, která v současné době nabízí 5 kolekcí s řadou atraktivních odstínů. Kolekce Silver Click a Apex Click jsou vybaveny podložkou s paměťovou pěnou o tloušťce 1 mm a 2 mm, kolekce Platinum Cork Click a Venus Cork Click jsou specifické tím, že integrovanou podložku tvoří korek o tlouštce 1 mm. Zvažujete-li podlahu přilepit, ideální je vybrat některý z dekorů kolekce Venus Click bez integrované podložky, která nabízí obě varianty pokládky.

Foto: Platinum Cork Click, CW-933 Colorado 

FLOOR FOREVER VINYL

Ve výčtu extrémně odolných a stabilních podlah strhávají pozornost aktuální vlajkové lodě mezi tímto typem rigidových vinylových podlah, kolekce Design Vinyl Home Click určená především pro domácí využití a kolekce Design Vinyl Extreme Click, jejíž dekory disponují zátěží vhodnou i pro komerční účely. V rámci obou kolekcí naleznete 10 atraktivních dekorů s inovativní autentickou strukturou Embossing Register, která zdůrazňuje přirozený charakter podlahy a vykresluje její léta. Všechny dekory jsou zároveň vybaveny integrovanou podložkou.

Mezi rigidové podlahy s integrovanou podložkou patří také kolekce XL Click, která disponuje velkými formáty lamel, a také kolekce Style Floor Click (RIGID). Do rodiny DIAMOND RIGID zapadá i kolekce Design Stone Click, která nabízí 12 luxusních kamenných a betonových dekorů s integrovanou podložkou 1 mm, které podtrhují krásu převážně moderních interiérů.

Foto: Design Stone, 9970 Sabbia 

Balterio RIGID VINYL 

V nabídce rigidových vinylových podlah z portfolia obchodní sítě FLOOR FOREVER boduje také značka Balterio, která v loňském roce představila novinku RIGID VINYL. Na trhu jsou k dispozici dvě kolekce Gloria s dřevěnými dekory a kolekce Viktor s dekory dlaždic.

Vinylové podlahy RIGID VINYL charakterizuje výjimečná pevnost, a přitom dokonalé pohodlí. To je dáno více vrstvami materiálu. Vysoce výkonná ochranná horní vrstva disponuje extra matnou povrchovou úpravou a zabraňuje díky technologiím ScratchProtect a StainProtect poškrábání a skvrnám. Vrstva s dekorem ve vysokém rozlišení zajištuje krásný a realistický vzhled podlahy. Měkká vrstva přináší výhody z pohledu pohodlí a akustiky, podlaha je díky ní příjemně pochozí a tichá. Naopak silné tvrdé jádro složené z více materiálů stojí za odolností podlahy. RIGID VINYL lze v domácnosti využít naprosto všude, dokonce i v koupelně, kuchyni. Tyto podlahy jsou totiž voděodolné, a to včetně doporučeného příslušenství, které je s dekory zároveň perfektně sladěné.

Foto: Balterio, RIGID VINYL, Gloria 40178 

www.floorforever.cz