19.11.2019 | Realizace

Rekonstrukce srubu u Římova v Jižních Čechách.

Třívrstvá dřevěná podlaha Timber Top, Dub Variante French XL s odkazem přírody.

Mladá rodina si pro své bydlení zvolila dřevěný srub v Jižních Čechách o celkové rozloze 72 m2, který však vyžadoval před nastěhováním řadu úprav. Aby se podpořila atmosféra tohoto typu stavby, bylo potřeba především vyměnit podlahovou krytinu a zvolit takový typ podlahy, který podpoří odkaz přírody, a přitom bude perfektně funkční. Třívrstvá dřevěná podlaha Timber Top z kolekce Wild Beauty, Dub Variante French XL, byla jasnou volbou. 

Nelehký úkol čekal na realizační firmu, když pod odkrytí původní kobercové krytiny a provedení odtrhové zkoušky zjistila, že podklady nejsou rovné a vhodné pro přilepení třívrstvé dřevěné podlahy. Před rekonstrukcí bylo tedy nutné dodržet přesný technologický postup, aby nová podlaha vydržela co nejdéle. Nejprve se tedy sešily podkladové betony Sadou k zalévání trhlin v potěrech PCI Apogelem® SH a provedlo se zpevnění PCI Armovací vložkou GFM, která zvyšuje pevnost samonivelační stěrky v tahu. Na podklad se nanesl PCI Multi-penetrační nátěr VG4, který se dále vystěrkoval PCI Univerzální stěrkou USP 32. Po vyschnutí byl podklad připravený k nalepení třívrstvé dřevěné podlahy PCI SMP – lepidlem na parkety PAR 360. 

Aby zůstala třívrstvá dřevěná podlaha Timber Top, Wild Beauty, Dub Variante French XL s kartáčovanou povrchovou úpravou a extrémně matným UV olejem stále jako nová, klient dostal doporučení následně ošetřovat podlahu WOCA Mýdlem na dřevěné olejované podlahy 2,5 l. Extrémně matný UV olej zajistí, že bude dřevěná podlaha chráněná proti vodě. Podlaha byla dokončená dřevěnou obvodovou lištou KGM Express 42, Dub v přírodním oleji.  Dřevěná podlaha je staletími prověřená a dosud nepřekonaná. Jedná se o přírodní ekologický materiál, jehož největší výhodou je, že je možné ho několikrát renovovat. 

PODLAHY SLÁDEČEK KÁJOV

Jedná se o českou, neustále se rozvíjející firmu, která se zabývá prodejem a pokládkou všech druhů podlahovin. Spolupráce s renomovanými výrobci zaručuje vysokou kvalitu výrobků, jako jsou laminátové podlahy Balterio a Quality Floors, vinylové podlahoviny Diamond by Floor Forever, Vinyl Floor Forever, PVC podlahy v roli LV Luxury Vinyl, masivní dřevěné podlahy Simply Wood, vrstvené dřevěné podlahy Timber Top, Inspiration Wood a Simply Wood, stavební chemie PCI a péče o podlahy WOCA. Firma má dlouholeté zkušenosti s aplikací podlah pro různé použití, výjimkou nejsou ani speciální realizace na přání klienta. Kladné reference spokojených klientů poukazují na kvalitně a odborně odvedenou práci, rychlost a profesionalitu. Firma působí především na jihu Čech v oblasti Český Krumlov, České Budějovice, Kájov atd. 

FAKTA

  • Objekt: Srub u Římova v Jižních Čechách
  • Materiál: Třívrstvá dřevěná podlaha Timber Top z kolekce Wild Beauty, Dub Variante French, 14,5 x 190 x 2450 mm, kartáčovaný, Extrémně matný UV olej
  • Realizační firma: Podlahy Sládeček, U Štěpky 240, 38 221 Kájov (Partner obchodní sítě Floor Forever)

www.podlahy-sladecek.cz 

Zdroj: časopis DOMO č. 6/2019, datum vydání 5. 11. 2019

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.