15.07.2019 | TIPY

Drahá na pohled, přitom levná krytina.

Draze vypadající, pro peněženku však dostupný, takový je tmavý matně hedvábný dekor ořechového dřeva v nové kolekci laminátových podlah 1FLOOR SELECT. Pro privátní značku společnosti Kratochvíl parket profi se stalo již tradicí, že kromě klasiky, kterou oslovuje většinu zákazníků a u laminátových krytin ji představuje dubový povrch, nabízí ještě něco speciálního – tím je tentokrát právě krytina se vzhledem krásného, ale drahého ořechového dřeva v laminátovém provedení. Ořechové dřevo je již několik století synonymem exkluzivity a luxusu, dodávalo na noblese interiérům šlechtických sídel i bankovních domů. Více na www.kpp.cz

Spolu s ořechovým designem tvoří novou kolekci laminátových krytin 1FLOOR SELECT ještě sedm dekorů dubu v různých barevných odstínech, díky povrchové úpravě synchrostructure s opravdu reálným vzhledem dřevěné podlahy. „Absolutní většinu, zhruba 90 % prodejů, představují u laminátů dubové dekory, přírodní, bělené či šedivé. Češi jsou při zařizování domácnosti relativně konzervativní a dub je svou barvou i designem univerzální, snadno kombinovatelný s dalšími zařizovacími předměty,“ vysvětluje oblibu laminátových krytin se vzhledem dubového dřeva Milan Mrkáček, vedoucí regionální prodeje společnosti KPP.

Drahá na pohled, přitom levná krytina se vzhledem ořechového dřeva.

Z konzervatismu jednolamelové kolekce 1FLOOR SELECT s prkny o rozměru 1288 x 195 x 8 mm však vybočuje zmíněné matně hedvábné ořechové provedení. Ořechové dřevo je již několik století synonymem exkluzivity a luxusu. Na nejednom šlechtickém sídle můžete vidět prvotřídní nábytek s nezaměnitelnou výraznou kresbou, homogenní strukturou a širšími letokruhy tohoto listnatého stromu. Ořechové dřevo se odpradávna používalo na vykládání (intarzie) nábytku, dodávalo na vážnosti a noblese interiérům bankovních domů či drahých obchodů, vyráběly se z něj palubní desky luxusních automobilů. I proto v nové kolekci laminátových podlahových krytin 1FLOOR SELECT hraje ořech první housle. „Ořechové dřevo vypadá exkluzivně, draze, ale zároveň si říká o větší pozornost, třeba dolaďování s dalším vybavením je náročnější. Tím, že je tmavší, potřebuje světlejší místnosti s přísunem denního světla, orientované na jih,“ radí Milan Mrkáček z KPP, kam s ořechovou podlahou. Doporučená cena laminátových krytin kolekce 1FLOOR SELECT je 463 Kč/m2 včetně DPH, cena dřevěných krytin z ořechu může přesáhnout i tři tisíce korun za metr čtvereční.

Laminátové krytiny 1FLOOR SELECT jsou odolné proti opotřebení.

Laminátové krytiny 1FLOOR SELECT, které jsou ekologicky vyráběny v Německu, jsou tradičně vysoce odolné proti opotřebení (zátěžová třída 32 / AC4), proto jsou vhodné i pro komerční prostory se středně vysokou frekvencí provozu. Speciální vosk, kterým jsou impregnovány hrany lamel, chrání podlahu proti vlhkosti. I tak se samozřejmě lamináty nedoporučují do vlhkých prostor typu koupelen., jinak se hodí všude. Jednoduchou a rychlou pokládku zajišťuje zámek LocTec a laminátové krytiny 1FLOOR SELECT  lze položit i na podlahové vytápění.

www.kpp.cz 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.