03.06.2019 | TIPY

Veletrh Domotex v německém Hannoveru zná každý podlahář z České republiky a většina z nich na něm byla přítomna, ať už jako vystavovatel nebo jako návštěvník.

Ne každý má ale možnost podívat se do americké Atlanty, kde se letos konal úplně první ročník Domotexu v USA. Naše redakce se ale dostane i na místa vzdálená, a proto vám z tohoto nového podniku přinášíme obsáhlou fotoreportáž.

Domotex USA je novým veletrhem i konferencí zabývající se inovacemi v odvětví podlahových krytin. Tato akce je nejnovějším rozšířením 30 let starého veletrhu Domotex, nejznámější světové prodejní výstavy podlahových krytin, konané každoročně v lednu v německém Hannoveru. Zahajovací veletrh podlahových krytin přilákal téměř 300 vystavovatelů z 25 zemí.

Atlantský veletrh se zaměřil na požadavky kupujících a výrobců v odvětví rezidenčních podlahových krytin. Byly vystaveny výrobky s měkkými i tvrdými povrchy, včetně velkoplošných rohoží, koberců, tvrdého dřeva, laminátu i odolných materiálů. Velký prostor byl rovněž věnován samotné technologii pokládky.

Na tomto prvním ročníku předvádělo na 8300 metrech čtverečních výstavní plochy v Atlantě své nejnovější výrobky celkem 282 vystavovatelů z 25 zemí. Více než 57 procent výstavní plochy patřilo severoamerickým dodavatelům podlahových krytin a 43 procent zahraničním vystavovatelům.

Mnoho výrobců podlahových krytin a technologií pro pokládku podlah, využilo své expozice na DOMOTEXU USA 2019 k uvedení nových výrobků na severoamerický trh.

Výrobce čističů, mořidel, těsnicích přísad a vysoce odolných laků pro podlahy z tvrdého dřeva Bona na zahajovacím veletrhu předvedl svou novou kolekci mořidel, těsnicích přísad a laků Bona Inspiration. „Na DOMOTEX USA 2019 jsme oficiálně zahájili prodej řady Bona Inspiration v USA,“ říká Leah Bradley, manažer značky Bona.  „Zažili jsme skvělý výběr návštěvníků, u nichž doufáme, že se z nich bude skládat naše cílová skupina, včetně architektů, návrhářů interiérů, prodejců, distributorů a dodavatelů“ doplnil Bradley.

Odbornost návštěvníků veletrhu byla extrémně vysoká – tuto skutečnost potvrdili všichni vystavovatelé. Zahajovací veletrh se postaral o 5 130 žadatelů o registraci, kteří přilákali profesionální obchodníky, velkoprodejce, distributory, výrobce OEM, návrháře interiérů, dodavatele a profesionální pokladače. Asi 70 procent návštěvníků této první akce pocházelo z východní části USA.

„Počet návštěvníků, včetně kvalifikovaných severoamerických prodejních a distribučních partnerů, překročil naše odhady pro zahajovací veletrh,“ uvádí Pat Oakley, viceprezident pro marketing u Mullican Flooring v Johnson City, Tenn.

DOMOTEX USA 2020 se bude v Atlantě, Ga. v Georgia World Congress Center konat od 5. do 7. února.

V dalším vydání časopisu DOMO č. 4/2019 Vám přineseme reportáž z DOMOTEXu v Turecku.

 

Zdroj: časopis DOMO č. 3/2019, datum vydání: 2. 5. 2019

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.