27.05.2019 | TIPY

Tvrdě elastický a odolný poluretanový nátěr pro renovaci elastických podlah (PVC, linolea, gumy), pro dlouhodobou ochranu v silně zatěžovaných komečních a průmyslových prostorech. Je silně pigmentovaný, krytí je dobré, v závistlosti na barevném tónu a původní barvě podlahy. Bona Pure Colour je k dispozici v 8 standardních barvách, ale je k dispozici v široké škále RAL a NCS barev.

Vlastnosti:

  • Silně pigmentovaný nátěr pro výborné krytí
  • Rychleschnoucí, minimální prostoje
  • K dispozici v 8 standardních barvách, široká paleta RAL a NCS barev

Příprava:

Vyčistěte povrch v závislosti na stupni jeho zašpinění a požadavcích (pomocí Bona Remove R nebo Bona PowerRemove R) a předem ošetřete. Obecně platí, že podlaha by měla být dobře zbroušená, suchá a beze zbytku brusného prachu, oleje, vosku a jiných nečistot. Poslední stupeň broušení by měl být proveden pomocí Bona Diamantového brusiva za použití techniky broušení za mokra. Podlahy typu linoleum  by měly být ošetřeny přípravkem Bona LinoPrime, před aplikací přípravku Bona Pure. Dodržujte zvláštní pokyny pro Bona LinoPrime.

Ošetření povrchu:

Renovace linolea:                            

1x Bona LinoPrime                               

1-2x Bona Pure Colour (dle krytí barev)        

1x Bona Pure

Renovace gumy / PVC:

1–2x Bona Pure Colour (dle krytí barev)

1x Bona Pure     

Aplikace:

1.  Zkontrolujte kód barvy a číslo šarže na nádobě barvy a ujistěte se, že jsou stejné. Používejte pouze barvu ze stejného čísla šarže na stejné podlaze. Pokud se čísla šarží navzájem liší, je nutné smíchat celý objem v samostatné nádobě, aby byla zajištěna konzistence barev.

2. Nalijte Bona Pure Colour do míchací nádoby ES Mixing Bucket. Použijte sítko, abyste odstranili drobné částečky pigmentu.

3. Nalijte tužidlo Bona Pure Colour hardener – jednu láhev do míchací nádoby. Přilévejte pomalu, zatímco neustále směs mícháte. Míchejte minimálně jednu minutu. Poznámka: Tužidlo nesmí být přidáváno přímo do kanystru s nátěrem (barvou). Směs by neměla být míchána ručně, ale pouze mechanicky.

4.  Po smíchání by měla být směs barva/tužidlo aplikována bezprostředně po namíchání, nebo do max. 2 hodin.

5.  Naneste Bona Pure Colour technikou do kříže pomocí Bona mikrovláknového válečku Bona Microfiber Roller (11 mm). Poznámka: krytí barev závisí na barevném tónu a původní barvě povrchu. Pro úplné krytí může být požadována druhá aplikace! Ta musí být provedena mezi 2 až 24 hod.

Údržba:

Bona Pure Colour by nikdy neměl být použit jako finální povrchová úprava. Pro ochranu povrchu aplikujte min. jeden nátěr transparentního laku Bona Pure.

www.bona.com/cz 

 

Zdroj: Časopis DOMO 3/2019, datum vydání: 2. 5. 2019