20.05.2019 | TIPY

Traditions a Grande Wide & Narrow.

Voděodolné kolekce laminátových podlah z dílny značky Balterio.

Belgická značka Balterio, jejímž výhradním zástupcem na českém trhu je obchodní síť podlah FLOOR FOREVER, přichází s novinkou ve svém portfoliu laminátových podlah, kolekcí Traditions, která zaujme jak z pohledu svých vlastností, tak i designu.

Díky technologii HydroShield, která spojuje těsný a vodu odpuzující zámkový systém s V-drážkami, jsou tyto podlahy 100% voděodolné, takže je lze instalovat kdekoliv v domě, a to včetně kuchyní a koupelen, kde hrozí nadměrná vlhkost nebo únik vody. Pro zaručení voděodolnosti podlah z kolekce Traditions je zapotřebí vždy použít silikon Smart Finish Water Shield Kit značky Balterio. Ten zaručuje vodotěsné a průhledné těsnění spojů mezi soklovými lištami a zdmi, podél zdí, u trubek topení a profilů. K tomu je také vhodné použít Smart Finish Dilatační pěnovou pásku.

Dalším benefitem podlah z kolekce Traditions je i jejich mimořádná odolnost proti poškrábání. Tato praktická vlastnost je dána tím, že svrchní vrstva podlahy disponuje patentovanou technologií Scratch Protect, která nabízí tu nejlepší možnou ochranu proti mikroškrábancům.

Kolekce Traditions zahrnuje 16 atraktivních dekorů s rozměry lamel 9 x 190 x 1380 mm od tradičních dubů s elegantním i rustikálním charakterem, až po exotická dřeva. Všechny dekory působí realistickým dojmem, což je dáno procesem embosování, který zvýrazňuje přírodní kresbu dřeva, trhliny a suky na několika úrovních. Kartáčování otevírá kresbu, zatímco různé textury a úrovně lesku, od ultra matné po hedvábnou, zvýrazňují trhliny v hloubce a suky na povrchu. Autenticitu přírodního produktu podporuje také přirozená V-drážka na 4 stranách. Díky kombinaci všech těchto aspektů jsou podlahy Traditions téměř k nerozeznání od skutečného dřeva.

Grande Wide & Narrow

Oblíbenou stálicí mezi voděodolnými podlahami značky Balterio jsou kolekce Grande Wide a Grande Narrow. Vyrábějí se v rozměrech 9 x 240 x 2050 mm (Grande Wide) a 9 x 167 x 2050 mm (Grande Narrow), přičemž dva dekory z těchto kolekcí, 64082 Dub Linnen a 64083 Dub Seashell lze mezi sebou libovolně kombinovat, což umocňuje přírodní různorodost podlahy. Jednotlivé dekory obou kolekcí se skládají minimálně z 20 různých prken, z nichž každé má vlastní vzor dřeva, proto na podlaze nevzniká téměř žádné opakování. Tyto podlahoviny jsou navíc díky digitálnímu tisku téměř k nerozeznání od pravých dřevěných. Vysoké tiskové rozlišení umožňuje dosáhnout dokonalé přesnosti, hloubky tisku a správného kontrastu. Každý suk, každá žilka jsou do detailu vykreslené. Obě kolekce jsou vhodné do všech prostor v domácnosti, díky speciální úpravě HydroShield, kterou disponují vedle kolekce Traditions i tyto podlahy, jsou krytiny voděodolné, a tedy vhodné například i do koupelen. Dokonalý vzhled dřevěné podlahy podporuje jedinečná, jemná a elegantní V-drážka na všech čtyřech stranách.

Všechny kolekce značky Balterio disponují ekologickou značkou PEFC a evropskou značkou EU Ecolabel, které poskytují záruku zodpovědného lesnictví, trvanlivého výrobku a udržitelného výrobního procesu.

Produkty z kolekce Traditions budou v rámci FLOOR FOREVER dostupné na českém trhu od července 2019.

 

www.floorforever.cz, www.balterio.cz