21.03.2019 | TIPY

Parkety dlouhodobě patří k nejoblíbenějším, nejhezčím a nejkvalitnějším podlahovým krytinám.

Výběr správného lepidla je vždy závislý na typu parkety, druhu podkladu a aktuálních podmínkách při pokládce – velmi důležité je zvolit adekvátní tvrdost lepidla. Pro relativně rozměrově stabilní parketové prvky a parketové dílce doporučujeme používat elastická a tvrdě elastická lepidla. Pro méně stabilní parketové prvky, masivní parkety a obecně pro parkety větších rozměrů použijte tvrdá nebo tvrdě elastická lepidla.

V sortimentu SCHÖNOX jsou lepidla vhodná pro všechny druhy aplikací:

  • SCHÖNOX® PARKETT 600. Univerzální tvrdé SMP lepidlo na parkety s velmi nízkými emisemi. Ideální pro celoplošné lepení všech běžných druhů dřevěných parket a neošetřených korkových čtverců.

 

  • SCHÖNOX® PARKETT 400. Speciální bezvodé tvrdě elastické SMP lepidlo na parkety s velmi nízkými emisemi. Vhodné pro lepení všech běžných druhů parket.

 

  • SCHÖNOX® PARKETT 250. Speciální elastické SMP lepidlo na parkety s velmi nízkými emisemi. Perfektní pro lepení 2vrstvých a 3vrstvých parketových dílců.

 

  • SCHÖNOX® iLINE®. Speciální elastické bezvodé lepidlo na parkety s velmi nízkými emisemi. Pro ergonomické nanášení lepidla pomocí aplikátoru. SCHÖNOX® iLINE® APP při pokládce masivních a vícevrstvých parket.

www.schonox.cz 

 

Zdroj: časopis DOMO 5/2018, datum vydání: 4. 9. 2018.