20.03.2019 | TIPY

Rychletvrdnoucí opravná pryskyřice PE-KITT je určena k pevnému uzavření trhlin a spár v potěrech před stěrkováním nebo lepením podlahových krytin, jako i k lepení kovových profilů a lišt.

Mezi její přednosti patří velmi rychlé vytvrzení a vysoká pevnost, bez problémů ji lze použít i na podlahové vytápění. PE-KITT nahrazuje v sortimentu podlahové chemie Ceresit opravnou pryskyřici CN 89. Ve srovnání s původním výrobkem novinka rychleji vytvrzuje (cca po 4 – 6 minutách), dříve je možné ji také přestěrkovat (po 20 – 30 minutách). Doby zpracování a vytvrzení opravné pryskyřice Ceresit PE-KITT závisejí na teplotě vzduchu i podkladu a na relativní vlhkosti vzduchu. Za tepla se zkracují, za chladu prodlužují.

Opravná pryskyřice se dodává v 1,45 kg plechové nádobě s pryskyřičnou složkou a 2x 25 g plastovými tubami tužidla. Tvrdidlo z tuby stačí vytlačit do pryskyřičné složky (plechová nádoba) a důkladně promíchat, dokud není dosaženo stejnoměrného zabarvení. Míchací poměr pryskyřice k tvrdidlu je 100:2, minimální doba míchání je jedna minuta.

Ceresit PE-kitt je možno aplikovat také z plastové patrony výtlačnou pistolí.

www.podlahy.ceresit.cz