02.01.2010 | TIPY

Představením nové kolekce čtverců sametového vinylu Flotex® získala společnost Forbo do svého portfolia unikání podlahovou krytinu, která spojuje přednosti koberců a pružných podlahových krytin.

sametovy-vinyl-flotexZ kobercových čtverců přebírá komfort, pocit tepla pod nohama, protikluznost, a to i za mokra, a výborné akustické vlastnosti. Extrémní odolnost, rozměrová stálost, voděodolnost, snadná údržba a možnost strojového čištění, to jsou přednosti krytiny srovnatelné s pružnými podlahovými krytinami.

O jedinečných vlastnostech vypovídá i samotná konstrukce podlahoviny. Krátká vlákna nejkvalitnějšího nylonu 6.6 jsou svisle umístěna do vrstvy lepidla obsahujícího antibakteriální částice Sanitized®, které se postupně uvolňují po celou dobu životnosti krytiny. Nealergenní charakter krytiny Flotex® je oceněn britským alergologickým ústavem. Rozměrová stálost materiálu je podpořena dvojitou vrstvou skelného rouna. V rámci zodpovědnosti k životnímu prostředí je rubová nosná vrstva čtverců vyrobena ze 100% recyklátu z výroby krytiny Flotex®. Flotex® čtverce mají rozměr 50 x 50 cm. Přidanou hodnotou krytiny ve čtvercích je snadná manipulovatelnost, transport i jednoduchá a především rychlá pokládka s minimem prořezu.

Kolekce Flotex® čtverce je představena jako ucelená, kompletní nabídka pouze čtvercových dekorů s více než 85 vzory. Obsahuje deset moderních i klasických osvědčených dekorů. Řada Flotex® Silica spojuje přerušovaný lineární vzor s elegantní škálou tlumených tónů země a minerálů. Vzory kolekce Montana vznikly kombinací jasné barevné palety s nesměrovým jemným žíháním. Čtverce Flotex® Samba působí živým dojmem s drobnými kaňkami v osmi trendových barvách. Decentní neúplná mřížka dekoru Senya se snadno přizpůsobuje prostředí a vytvoří nevtíravý, jednotný vzhled podlahy. K novým vzorům řadíme také Flotex® Integrity s jemným proužkem v tmavých odstínech. Nová řada Samoa vnáší do kolekce grafický žíhaný dekor v deseti pestře laděných barvách. Abstraktní nepravidelný dekor Palma provázal nahodilost čar a jasnou barevnou paletu v unikátní celek. Osm barevných variant nového dekoru Flotex® Penang nadchne jemným, nerušivým vzorem, který nechá v ploše naplno vyniknout základní barvu. V detailu nepatrný, ovšem v ploše působivý geometrický vzor čtverců řady Oslo je nabízen v osmi tlumených odstínech. Poslední nový dekor Seoul v kolekci čtverců zaujme značně dekorativním geometrickým vzorem v temnějších barvách.

Instalace čtverců se provádí na připravený podklad a to několika způsoby kladení – do šachovnice nebo na široký pás, ovšem vždy podle specifikace každého dekoru.

Kolekce Flotex® čtverce působí elegantně v kancelářích, obchodních prostorech, restauracích, školských zařízeních nebo konferenčních sálech.

www.forbo-flooring.cz