02.01.2010 | TIPY

Přírodní dřevěné podlahoviny Admonter představují novou linii 2Bond ve formátu menšího prkna o rozměru 120 x 1200 mm a dvouvrstvé konstrukci.

2bond-podlahaTloušťka pouze 10 mm je předurčena pro použití na všechny podlahové topné systémy. Ideální variantou pro podlahové vytápění jsou tepelně opracované dřeviny. Inovační technologie tepelného opracování nabízí evropské dřeviny v teplých sytých barvách (dub, jasan, robinie a modřín). Zahřívání dřeva na více než 200 °C způsobuje, že tradičně světlé dřeviny ztmavnou. Regulováním intenzity a délky doby, po kterou je dřevo teplu vystaveno, se dosahuje různých barevných odstínů. Tento přírodní proces umožňuje nabídnout škálu tmavých podlahovin bez použití chemikálií či barviv a je dokonalou ekologickou alternativou k tropickým dřevinám. Tepelné opracování nedává podlaze jen půvabný vzhled, ale také ji dělá stabilnější. Díky ohřevu se snižuje zbytková buněčná vlhkost dřeva o dobrých 40 %, což výrazně redukuje bobtnání a sesychání dřeva stejně tak jako přirozené pnutí dřeva. Admonter 2Bond v nabídce Mocca má proto čtyřikrát větší stabilitu než masivní dřevěné podlahoviny.

Kromě technologických výhod splňují také estetické nároky, jejich elegantní design menšího prkna se ideálně hodí do menších prostor, jako jsou městské byty.

Povrchové úpravy: přírodní olej, bělený olej, matný lak; kartáčovaný nebo broušený povrch, čtyřstranně sražené hrany.
Konstrukce: dvouvrstvá, pokládka celoplošným lepením.
Nášlapná vrstva: 4 nebo 6 mm měkké nebo tvrdé dřeviny.
Spodní vrstva: měkká dřevina.
Spoj: pero+drážka.
Vhodné pro podlahové topení (s výjimkou buku).
Dřeviny: dub Noblesse, dub Elegance, dub Naturelle, dub medium, dub tmavý, jasan medium, jasan tmavý, robinie tmavý, buk Elegance, kanadský javor Elegance, americká třešeň Elegance, americký ořech Elegance, modřín, modřín tmavý.

www.sortim.cz, www.admonter.at