09.09.2009 | TIPY

Portfolio společnosti Forbo Flooring Systems se nově rozrostlo o vstupní čisticí systémy značky Coral®, která je již přes 40 let mezinárodním lídrem na trhu textilních vstupních čisticích systémů.

podlahovy-system-coralKlíčovou funkcí vstupních rohoží je ochrana vnitřních podlahových krytin tím, že odstraní nečistoty a vlhkost z podrážek bot nebo koleček vozíků dříve, než se dostanou do budovy. Jedná se o poměrně jednoduchý proces, avšak každé místo má specifické požadavky na estetiku či užitné vlastnosti. Je prokázáno, že čisticí zóny Coral® zabraňují vnesení až 90 % nečistot a vlhkosti, čímž se výrazně snižují náklady na čištění a údržbu interiérových podlahových krytin a současně je prodloužena jejich životnost. Kolekce Coral® nabízí šest druhů čisticích zón pro komplexní řešení každého vstupního prostoru. Jednotlivé řady čisticích vstupních systémů se od sebe odlišují schopností odstranit nečistoty i oblastí použití.

Coral® Brush Activ je čisticí zónou, která dokáže současně absorbovat vlhkost a odstranit pevné nečistoty. Konstrukci čisticího systému tvoří tři vlákna – kapilární pro velkou absorpci vlhkosti, aktivní hrubá vlákna pro seškrábání nečistot a textilní plní estetickou funkci a současně odolávají zátěži. Coral® Brush Activ se pyšní škálou 25 různých jednobarevných i vícebarevných provedení například se strukturou jemných linek.

Primát v pohlcování vlhkosti drží řada Coral® Classic, která je schopna po pouhých dvou krocích absorbovat téměř 50 % vlhkosti. Součástí Dřevěné podlahy Quick-Step® Palazzo, Castello a Villa – tři kolekce a 42 různých stylů Firma Quick-Step® se svým zbrusu novým sortimentem dřevěných podlah Quick-Step® vyvinula novou generaci kompozitního dřeva. Dřevěné podlahy Quick-Step® zohledňují vkus, styl a prostředí a jsou k dispozici v rozsáhlé řadě ve třech kolekcích: Palazzo, Castello a Villa. Jsou dostupné v celkem 42 různých stylech. Díky revolučnímu systému instalace Uniclic® Multifit lze podlahu velmi snadno položit. A díky dalším technickým vlastnostem tohoto produktu, jako je tvrdé jádro ze dřeva hevea, ochrana proti poškrábání, sedm vrstev předem aplikovaného prvotřídního laku na vrchní vrstvě apod., je dřevěná podlaha Quick-Step® prakticky nezničitelná. Výhradním distributorem dřevěných podlah Quick-Step® v České republice je společnost Everel, s.r.o. www.everel.cz její konstrukce jsou i jednoduchá čisticí vlákna, která slouží jako kartáče. Osmnáct vyvážených barev lze kombinovat s ostatními řadami.

Bezkonkurenční v odstraňování nečistot je řada Coral® Duo, která vznikla jako kombinovaný výrobek a spojuje kartáčová vlákna systému Brush Activ a vlákna pohlcující vlhkost systému Classic. Navíc se zde střídají proužky silných vláken pro odstranění nečistot. Coral® Duo je k dispozici v osmi moderních barvách pro snadnou kombinovatelnost. Originální žebrovaná struktura je funkční a navíc zaručuje esteticky příjemný vzhled vstupního prostoru.

Díky luxusnímu vzhledu i výšce vlasu nevypadá Coral® Luxe jako klasická čisticí zóna. Ve skutečnosti je ideálním čisticím systémem pro lehce až středně zatížené prostory, v nichž se klade důraz na estetický vzhled. V nabídce je osm elegantních barevných odstínů.

Pro místa, kde hrozí zvýšené nebezpečí požáru, mohou být produkty Brush Activ, Classic, Duo a Lux dodávány se žáruvzdornou rubovou latexovou vrstvou.

Netkaná čisticí rohož Coral® Grip je určena jak pro vnitřní, tak i pro venkovní použití. Výrobek má patentovaný reliéfní design a odolná, pružná vinylová vlákna pro nejefektivnější čištění. Škála 12 jednobarevných nebo vícebarevných dekorů je nabízena s vinylovou rubovou vrstvou nebo bez ní.

Vyjádřit originalitu vstupního podlahového systému umožní Coral® Logo. Na přání zákazníka je možné vyříznout předlohu z již existujících barev nebo na bílou rohož přímo natisknout požadovaný motiv.

Pro všechny řady Coral® platí, že jsou dostupné v rolích, některé také v rohožích různých rozměrů.

Kvalitní čisticí vstupní systémy Coral® vám umožní vytvořit přívětivé, krásně sladěné a maximálně funkční vstupní prostory pro zadržení nečistot a vlhkosti a účinnou ochranu podlah v budovách.

www.forbo-flooring.cz