10.04.2024 | TIPY

Elektrostaticky vodivá PVC podlahovina

Společnost Fatra, a.s., uvedla na trh novou kolekci homogenních dílců ELEKTROSTATIK, která spadá do skupiny speciálních podlahovin a splňuje náročné požadavky na elektrické vlastnosti. Jedná se o krytinu, která představuje vysoce účinné řešení v interiérech, kde se klade důraz na zajištění požadavků týkajících se bezpečnosti.

Typickým místem aplikace je oblast zdravotnictví. Podlahové krytiny v těchto prostorách musí splňovat ty nejvyšší hygienické standardy zajišťující čistotu vnitřního prostředí. Vysoké nároky se kladou také na odolnost a snadnou údržbu. Nová kolekce obsahuje celkem 18 vzorů, které zaujmou nevšedními barevnými kombinacemi i decentně laděnými tóny barev.

ELEKTROSTATIK se vyrábí ze speciální vodivé směsi, jde tedy o elektrostaticky vodivou podlahovinu s vnitřním elektrickým odporem ≤ 1•106 Ω. Formát dlaždic je 608 x 608 mm a tloušťka 1,7 mm nebo 2,0 mm. Uplatnění najde v laboratořích, operačních sálech nebo RTG pracovištích.

„Naše nová kolekce kopíruje moderní trendy vzorů, které navíc splňují nejvyšší standardy kvality. Uvědomujeme si, že podlahová řešení do těchto specifických prostor s vysokou zátěží provozu musí být navržena i s ohledem na potřeby pacientů a personálu, což chápeme jako nesmírně důležité," říká Pavel Vojtek, vedoucí prodeje podlahových krytin společnosti Fatra.

www.fatrafloor.cz