22.09.2023 | TIPY

Jelikož schodiště v interiéru tvoří jednotný pohledový celek se zbytkem podlah, je důležité věnovat jeho materiálu a vizuálu náležitou pozornost.

PROČ ZVOLIT VINYL?

V případě, že je nebo bude interiér již vybaven vinylovou podlahou, jsou vinylové obklady na schodiště jasnou volbou – je to rychlé, jednoduché, ne příliš cenově náročné a k tomu to velice hravě vyřeší problém se sladěním barvy a dekoru schodiště s podlahou. Nemusí se totiž vůbec lišit, a pokud ano, tak výběr barev i dekorů je obrovský.

Samozřejmostí pak je, že povrch schodiště poté ponese stejné výhody jako zbytek podlahy. Povrch bude bezúdržbový (nečistoty lze pouze setřít vlhkým hadříkem) a na dotek bude působit teplým pocitem. V závislosti na kvalitě vybraného materiálu může být vinyl i velmi odolný proti mechanickému poškození povrchu.

Krom toho jsou systémy schodišťových obkladů firmy TOPSTEP vhodné pro jakýkoliv podklad i tvar schodiště.

3D KONFIGURÁTOR

Výběr materiálu již máme za sebou a je třeba se přesunout k výběru jednotlivých prvků schodiště. Pro komplexní pohled na situaci poslouží dobře 3D konfigurátor tradičního českého dodavatele schodišťových systémů TOPSTEP. Pro vinylové obklady jsou vhodné 3 profily z nabídky: TOPSTEP Sharp 4, TOPSTEP Sharp 6 a TOPSTEP Level. Po sestavení vlastního schodiště Vám vytvoříme nezávaznou cenovou nabídku.

ZAMĚŘENÍ A KONZULTACE NA MÍSTĚ

V TOPSTEP nabízíme skutečné systémové řešení, nejenže dodáváme všechny prvky potřebné pro Vaše nové schodiště, poskytujeme také odborné konzultace a práci odborníků přímo na místě. Zkušený technik může zaměřit přímo zákazníkovo schodiště a navrhne vhodná řešení a hodící se doplňky (zábradlí, osvětlení, bočnice, …).

VÝROBA A MONTÁŽ

Po obdržení vlastního vinylu od zákazníka se pak v TOPSTEP pustíme do zakázkové výroby všech zvolených a zaměřených prvků. Základem dodávaných schodišťových systémů je pevná HDF deska, která se vyrábí za vysokého tlaku a teploty a zajistí tvarovou i objemovou stálost a odolnost vůči tlaku. Na tuto desku je pevně připevněn dodaný vinyl, který je upraven tak, aby na hraně nosu došlo k ohybu nikoliv ke zlomu. To zajistí, že každý schod bude působit jako jednotný celek, a navíc jej to ochrání vůči opotřebení na hraně.

Všechny vyrobené části pak náš odborný technik namontuje a zákazník ihned po dokončení práce může začít své nové schodiště bez starostí používat.

Další informace hledejte na www.topstep.cz  a v případě jakýchkoliv otázek nebo zájmu o spolupráci neváhejte navázat kontakt! 

Celý článek najdete v časopise DOMO 5/2023, který si můžete ONLINE prohlédnout ZDE nebo si napište o ukázkový výtisk ZDARMA na info@atemi.cz.