20.06.2023 | TIPY

Asko a. s. je více než 30 let předním dodavatelem výrobků ze dřeva. Nabízí ucelené portfolio služeb a produktů pro velkoobchodní partnery a koncové zákazníky, pro kutily a maloobchodním odběratele. Snaží se nejen nabízet nové produkty, ale současně hledá možnosti, jak již stávajícím vdechnout novou podobu, zlepšit jejich vlastnosti nebo je více ochránit před vlivem nepříznivých klimatických podmínek.

Proto navázali úzkou spolupráci s českým výrobcem značky Purlet, značkou českého výrobce s více než 120 letou tradicí. Produkty Purlet navrhují vlastní týmy vývojových pracovníků společnosti a jsou testovány jak laboratorně, tak i v reálném provozu lakoven. Všechny procesy ve společnosti jsou certifikovány dle ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001.

Nově v nabídce společnosti ASKO najdete:

IMPREGNACE 

slouží k preventivní povrchové ochraně dřeva a materiálů před napadením dřevozbarvujícími i dřevokaznými houbami a dřevokazným hmyzem.

LAZURY

Lazura je tónovaná poloprůhledná nátěrová hmota, která ponechává viditelnou kresbu dřeva ve zvoleném barevném odstínu a současně vytváří trvalý ochranný film, který dřevo chrání před biotickými a abiotickými vlivy.

KRYCÍ OLEJOVÉ BARVY 

Krycí olejový nátěr je určen pro povrchovou úpravu dřevěných plotů, pergol, altánů, obložení dřevostaveb a jiných prvků ve venkovním i vnitřním prostředí. Nátěr zachovává reliéf, plasticitu dřeva, je dlouhodobě stálobarevný s voděodolným a nelepivým „antiblocking“ povrchem.

PODLAHOVÉ LAKY 

Podlahový transparentní lak je velmi pevný a odolný nátěrový film s výbornou mechanickou a chemickou odolností. Vyznačuje se vynikajícím rozlivem v ploše. Je snadno aplikovatelný. Má výborné protiskluzné vlastnosti za sucha i mokra, je UV odolný a zabraňuje průniku vody do podkladu.

OLEJE 

oleje či olejo-vosk propůjčuje dřevu vysoce dekorativní vzhled a celkově oživuje povrch dřeva. Vyznačuje se dobrou penetrační schopností do podkladu. Samotný nátěr se snadno obnovuje. Olejový i olejo-voskový povrch výborně odpuzuje vodu a přitom zůstává prodyšný. 

SPECIÁLNÍ PRODUKTY 

doplňují sortiment výrobků Purlet na dřevo. Jsou nedílnou součástí některých systémů nebo stojí samostatně.

Ve spol. Asko chtějí zajistit, aby vaše projekty dostaly přesně ten odstín, jaký jste si představovali. Proto rozšířili nejen nabídku nátěrových hmot, ale i službu – míchání barev na míru. Z široké palety vzorníku barev si na místě vyberete barvu, kterou potřebujete a odborný personál vám na počkání namíchá přesně ten odstín, jaký si přejete. 

Více na https://www.asko-as.cz/sluzby/michani-barev