23.03.2023 | TIPY

Nekonečná síla – na každém podkladu 

Festool zaručuje s novou sanační bruskou neomezený výkon: bezuhlíkový motor EC-TEC přesvědčí vynikající konstantní sílou – bez jakéhokoli nebezpečí přehřátí. Perfektní pro truhláře, malíře, pokladače parket a jiných podlah, protože s tímto novým silákem se podaří perfektní příprava podkladu v nejkratším čase – bez námahy a bez přerušování. Mimořádnou životnost zabezpečuje bezuhlíkový a vysoce efektivní motor EC-TEC ve spojení s robustní převodovkou. Jako doplnění umožňuje vysavač CTM 36 AC RENOFIX naprosto čisté pracovní prostředí – a u velkého množství prachu pomůže hrubý odlučovač CT-VA. Tak se při práci chrání zdraví a zabezpečuje čisté pracovní prostředí – zejména v prostorech, kde se stále bydlí. 

Foto: Bezuhlíkový motor EC se vyznačuje dlouhou životností a pracuje vysoce efektivně – přehřátí a nucené přestávky tak patří minulosti

Každému je jasné, že při rekonstrukci je předpokladem pro perfektní výsledek dokonalá příprava podkladu. S novou sanační bruskou RENOFIX RG 130 ECI nabízí Festool výkonného a absolutně spolehlivého pomocníka pro odstraňování starých vrstev a zbytků lepidel. 

Neomezený a vysoký výkon s vynikající životností 

Bezuhlíkový motor EC-TEC nové sanační brusky přesvědčí konstantní sílou, dlouhou životností a rychlým postupem práce. Lze tak pracovat spolehlivě a vysoce efektivně. Přehřívání a nucené pauzy tak patří minulosti. Výkonný motor EC-TEC umožňuje konstantně velký obrus. S takovou energií se podaří optimální příprava podkladu v nejkratším čase: bez námahy a přerušování. Vynikající životnost zabezpečuje mimořádně robustní a zatížitelná převodovka a vysoce efektivní, bezuhlíkový motor EC-TEC. Pokud by někdy přece jenom nebylo něco v pořádku, v rámci záruky all-inclusive jsou první tři roky veškeré opravy zdarma*. 

Zdravá práce v systému 

Sanační bruska zabezpečuje ve spojení s mobilním vysavačem CTM 36 E AC RENOFIX zdravou práci. Jako ideální doplněk pro zvlášť velké množství prachu je vhodný hrubý odlučovač CT-VA – pro bezvadně čisté pracovní prostředí. Tak se chrání zdraví řemeslníka i zákazníka – především v prostorech, kde se stále bydlí. Nerovné povrchy mohou způsobit netěsná místa mezi kartáčovým krytem a materiálem. Aby se tomu zabránilo, pružně uložený kartáčový kryt se přizpůsobí podle broušené plochy, a zaručuje tak vynikající odsávání. Mimořádně praktický je odklápěcí kartáčový segment: umožňuje odstraňování starých vrstev a zbytků lepidla až ke zdi nebo hraně. Díky diamantovému kotouči umístěnému o 0,5 milimetru dozadu je poškození téměř vyloučené. Firma Festool jako vždycky vše promyslela do detailu, takže novou RG 130 ECI lze přes Bluetooth® spojit s vysavačem. Odsávání se spustí automaticky i v tom případě, pokud je sanační bruska připojená k jinému zdroji proudu. 

Praktické rady odborníka k nové RENOFIX RG 130 ECI 

Philipp Stahl – aplikační technik firmy Festool a malířský mistr – doporučuje zejména při rekonstrukci dbát na práci přizpůsobenou danému materiálu: „Z ekonomického a dlouhodobého hlediska se vždycky vyplatí používat optimální kotouč: výměna kotoučů se provádí jednoduše a rychle několika málo pohyby. Kotouč se tak nezanáší a je ideální pro příslušné použití. Mysleli jsme přitom na většinu povrchů a nabízíme ideální kotouče například na beton, potěr, barvy, lepidla a další povrchové úpravy, jako diamantové kotouče DIA HARD, ABRASIVE, STONE, THERMO a PAINT.“ Navíc aplikační technik Stahl radí nastavit při každém použití ideální otáčky. V závislosti na materiálu a požadavku lze otáčky nové sanační brusky flexibilně regulovat od 2 200 do 6 500 ot/min. „Obzvláště praktické při každodenní práci je, že inteligentní motor EC-TEC udržuje otáčky mimořádně konstantní i v dolní oblasti,“ potvrzuje Philipp Stahl a pokračuje: „Na nové sanační brusce se mi také hodně líbí, že vodicí deska umožňuje stabilní vedení sanační brusky a že lze variabilně nastavit výšku obrusu. To je perfektní při odstraňování starých vrstev z dřevěných prken. 

Novou sanační brusku RENOFIX RG 130 ECI je možné zakoupit od února 2023 ve specializovaných obchodech. Další informace na festool.cz/kampaně/microsites/floorlaying#Oblastipoužití   

Technické údaje RG 130 

  • Příkon: 1 600 W 
  • Volnoběžné otáčky: 2 200–6 500 ot/min 
  • Upínání nástrojů: D25/M14 
  • Ønástroje: 130 mm 
  • Øpřípojky pro odsávání prachu: 36 mm 
  • Hmotnost výrobku: 3,9 kg
  • Záruka all-inclusive platí pro veškeré nářadí Festool zaregistrované do 30 dnů od zakoupení. Platí záruční podmínky Festool – viz www.festool.cz/sluzby.

Foto: Nová sanační bruska RENOFIX RG 130 ECI od firmy Festool 

www.festool.cz