13.02.2023 | TIPY

Hluk doprovází každou naši činnost a jeho přílišná míra může vést až ke zdravotním komplikacím stejně jako nezdravé vnitřní prostředí. Snažte se vyřešit obě klíčové oblasti najednou.

Akustické Marmoleum v sobě spojuje přírodní podlahu a útlum kročejového hluku. K dispozici jsou hned dvě varianty této odolné a funkční podlahy s vylepšenou akustikou. Marmoleum Acoustic je variantou, kdy je klasické Marmoleum o tloušťce 2 mm nalisováno přímo na akustickou korkovou podložku Corkment 2 mm. Touto kombinací vzniká podlaha, která tlumí kročejový hluk o 14 dB. Kolekci tvoří 6 neutrálních mramorovaných odstínů v rolích šíře 2 m. 

Druhou variantou přírodní akustické podlahy je Marmoleum Decibel. Spojuje Marmoleum v tloušťce 2,5 mm nalisované na 1 mm vrstvu speciální izolační polyolefinové pěny. Tato konstrukce umožňuje dosáhnout kročejového útlumu až 18 dB. Pestrá kolekce 27 dekorů řady Marbled a Solid je nabízená jako skladová. Vzhledem ke stoupajícímu zájmu o akustické řešení přírodních podlah umožňuje kolekce Marmoleum Decibel vyrobit na zakázku (od 60 m2 a šířce 1,95 m) libovolný dekor kolekce Marmoleum 2,5 mm také v akustickém provedení. Můžete tak snadno v projektu zkombinovat klasické linoleum s akustickou variantou ve stejném odstínu. 

I přes vylepšené akustické vlastnosti, se stále jedná o přírodní, udržitelnou a odolnou podlahu, která se vyrábí jako CO2 neutrální (od vzniku po expedici). Marmoleum je díky použití lněného oleje antibakteriální a vhodné tedy pro alergiky i astmatiky, což schvaluje také Britská alergologická organizace Allergy UK. Hladký povrch je opatřen z výroby povrchovou úpravou Topshield PRO, která se snadno čistí a odolá skvrnám i poškrábání. 

www.forbo-flooring.cz/decibel