25.07.2022 | TIPY

Patentované zpracování, špičková kvalita.

Moderní terasové profily jsou vyrobené speciálním patentovaným procesem z bambusových vláken a příměsi pryskyřice. Bambusová vlákna mají přirozeně vysokou hustotu, pryskyřice vlákna bambusu impregnuje. Patentovaný způsob tepelného zpracování bambusová vlákna stlačí, fenolová pryskyřice impregnuje a výsledkem je jeden z nejtvrdších a nejtrvanlivějších materiálů na trhu.

Bambus je rychlerostoucí rostlina (za jediný den je možný růst až o 160 cm) s minimální zátěží na životní prostředí. Sklízí se tyče o průměru cca 8 - 18 cm a výšce až 30 m, v rozmezí 5 - 6 let, kdy jsou stonky dostatečně tvrdé. Tímto způsobem těžby nedochází k devastaci bambusových polí. Bambus následně prochází speciální patentovanou technologii opracování. Výsledkem jsou exkluzivní, odolné, rozměrově stabilní bambusové profily se systémem drážka-drážka pro precizní a rychlou instalaci všech venkovních teras.

Společnost dasso group, která dodává bambusové profily na světový trh již od roku 1993, je specializovaná na výrobu a zpracování bambusu pro exteriér i interiér. Svou výstavbou v oblasti komerce i residenčních projektů prezentuje na více než 1000 realizačních místech po celém světě. Díky moderním výrobním zařízením a vysokým nárokům na kontrolu kvality dosahuje dasso group špičkové úrovně svých produktů. Tým specialistů patří prestižním inovátorům v oblasti průmyslu zpracování bambusu.

Společnost ASKO a.s. zařadila do svého portfolia pro rok 2022 bambusové terasové systémy s možností volby mezi jemným rýhováním nebo hladkým povrchem a umožňuje rychlou instalaci pomocí spojovacích prvků.

Výrobce krystalizuje bambusová vlákna s částicemi CeramiX® a impregnuje je fenolovou pryskyřicí (stejnou pryskyřicí, která se nachází mimo jiné v bowlingových koulích). Následně je slisuje do formy "Fused Bamboo". Tím je bambusový profil plně impregnován, vlákna nedegradují (jsou odolné vůči plísním, dřevokazným houbám apod. ani v exponovaném prostředí.

PROČ zvolit na terasu bambusové profily dasso?

  • Produkt zohledňující životní prostředí. Bambus se sklízí po 4 - 6 letech růstu. Nedochází k ničení lesů.
  • Odolný proti škůdcům Třida: 1 AS 5604 (2005) [EN 117]
  • Odolný proti hnilobám a plísním.
  • 25 let záruka
  • Tvrdý a odolný materiál

Terasové profily z bambusových vláken mají vysokou hustotou. Jsou vyrobeny speciálním patentovaným procesem tepelného zpracování ze stlačených bambusových vláken, což z nich činí jeden z nejtvrdších a nejtrvanlivějších materiálů na trhu.

Bambus vystavený venkovním podmínkám časem zešedne a vytvoří velmi přirozený vzhled.

Stálost barev a ÚDRŽBA

Bambusové profily dasso jsou již při výrobě naimpregnovány ochranným olejem. Protože se jedná o přírodní produkt, vzhled se může lišit zrnitostí či odstínem barvy. Díky výrobní technologii je následná údržba po montáži minimální. Profily dasso mají svou charakteristickou barvu, která v závislosti na intenzitě dopadajícího UV záření způsobuje zesvětlení. K prvním barevným změnám může dojít již krátce po montáži. Bez pravidelné údržby pigment časem zešedne do pěkné stříbrné patiny stejně jako každé tvrdé dřevo vystavené slunečnímu záření. Pro zachování původní barvy profilů je nutné min. jednou do roka provést údržbu pomocí venkovního penetračního oleje (nejlépe před zimou). Do penetračního oleje lze ještě přidat pigmenty, aby se obnovila původní barva.

Výrobce doporučuje olej na terasová prkna značky FAXE. Na bližší info se zeptejte svého prodejce výrobků FAXE.

MONTÁŽ bambusových profilů

Podklad

Podloží musí být pevné, stabilní a nesmí se bortit. Podkladový „rošt“ by měl být vytvořen tak, aby dostatečně odváděl dešťovou vodu.

Instalace pomocí klipu

  1. Vyberte si pohledovou stranu bambusových profilů (rýhovaný nebo hladký povrch).
  2. Použijte upevňovací prvky nebo jiné vhodné upevňovací prvky v následujícím pořadí.
  3. Zatlačte upevňovací prvek do drážky jednoho terasového prkna.
  4. Utáhněte vrut v upevňovacím prvku a podkladovém hranolu.
  5. Použijte cca 30 montážních spon na m², záleží na délce a šířce profilu.
  6. Používejte pouze přiložené vruty z nerezové oceli.

Instalace přišroubováním

  1. Vyberte si pohledovou stranu bambusových profilů (rýhovaný nebo hladký povrch).
  2. Předvrtejte otvory pro vruty 20 mm od strany každého profilu. Nezapomeňte předvrtat dostatečně velkým vrtákem, aby nedošlo k prasknutí profilu.
  3. Vždy přišroubujte obě strany profilu (levou i pravou) .
  4. Použijte šrouby z nerezové oceli

www.asko-as.cz