25.04.2022 | TIPY

Místa, jako jsou kuchyně a koupelny, bezesporu patří mezi prostory, kde se objevuje vyšší vlhkost než kdekoliv jinde v interiéru. A to platí i v souvislosti s vystavením větší zátěži. Jedná se o nečistoty, možnost rozlití vody nebo třeba padající talíře. Každý tak vybírá podlahu, která není jen hezká na pohled, ale také tu, která vydrží co nejdéle.

Foto: WELL-click, Dub popelavý, 40146-1

Český výrobce podlahových krytin, společnosti Fatra, a.s. nabízí ve svém portfoliu hned několik takových podlahovin, které disponují užitnými vlastnostmi, dle kterých mohou být instalovány právě do takových prostor.

Celovinylová rigidní plovoucí podlaha WELL-click a SILVERO-top

Obě kolekce spadají mezi rigidní podlahové krytiny, které představují vysoce odolné řešení, a to díky inovativnímu složení, kvalitnímu zámkovému spoji a tuhému jádru zajišťující rozměrovou stabilitu.  Podlaha zaručuje voděodolné řešení, což je dáno celovinylovým provedením. V nabídce naleznete celkem 26 dekorů dřeva v tmavých, světlých i šedých odstínech. Tloušťka podlahy je 5,5 mm, respektive 5,9 mm. Rozměr lamel je 1235 x 230 mm u obou kolekcí.

Luxusní lepené dílce Thermofix a SILVERO-fix

Lepená vinylová podlaha Thermofix a SILVERO-fix díky speciální textuře a designu dokonale imituje přírodní materiály, a to nejen na pohled, ale i na dotek. Díky své unikátní struktuře se řadí mezi nejkvalitnější a nejodolnější krytinu na trhu, kterou je možné aplikovat i do prostor s vyšší vlhkostí. V nabídce najdete 72 dekorů dřeva, kamene nebo koberce. Tloušťka podlahoviny je 2 mm, respektive 1,7 mm.

Všechny zmíněné podlahy nabízí řadu výhod. Pokládka je možná přímo na podlahové topení, jelikož se mohou pochlubit skvělou propustností tepla. Vrchní vrstva je opatřena PUR lakem, který prodlužuje životnost, usnadňuje údržbu a zvyšuje odolnost proti běžně používaným chemikáliím. PUR lak je ošetřen metodou SILVER block proti nežádoucímu působení bakterií. Bezftalátová technologie výroby podlahové krytiny navíc zaručuje zdravotní nezávadnost.

www.fatrafloor.cz 

Celý článek najdete v profi magazínu DOMO 2/2022, který si můžete objednat ZDE (roční předplatné s dárkem - 360 Kč) nebo si napsat o ukázkový výtisk ZDE.