03.03.2022 | TIPY

V široké nabídce dekorů vinylových dílců se kromě klasických dekorů dřeva stále častěji objevují dekory betonu, přírodního kamene nebo mramoru. Díky technologii digitálního tisku s vysokým rozlišením jsou stejně tak jako dekory dřeva k nerozeznání od předlohy a napodobují vzhled skutečných přírodních materiálů do nejjemnějších detailů. Každý dílec i lamela tak má unikátní kresbu, texturu i barvu.

Foto: Tarkett, Patina Concrete dark grey_bar 0V

Pro vytvoření dekorů z nejnovější kolekce vinylových dílců iD Inspiration odborníci z Tarkettu s nejvyšší přesností naskenovali vybrané přírodní materiály a použili je pro patentovaný digitální tisk a následně doplnili embosovaným povrchem. Výsledkem jsou dekory, které se vyznačují ostrostí detailu a širokou paletou jednotlivých prvků a jedinečnou povrchovou strukturou.

Foto: Tarkett, Charred Wood Black Studio

Kolekci iD Inspiration byla opatřena revoluční povrchovou úpravou TEKTANIUM™: patentovanou polymerovou vrstvou, která přináší nepřekonatelnou odolnost vůči poškrábání, oděru, opotřebení a skvrnám.  Tato úprava je navíc při pohledu z libovolného úhlu ultra matná. Díky kombinaci ultra matného povrchu a vynikající odolnosti a trvanlivosti vypadá podlaha mnohem realističtěji a déle vydrží. TEKTANIUM™ je jedinou polyuretanovou povrchovou úpravou, která tyto vlastnosti kombinuje a nenutí zákazníky dělat kompromisy.

Foto: Tarkett, Marquina Grande Black Restaurant

Autenticita většiny dekorů je tak dokonalá, že na první pohled není prakticky možné rozeznat, jestli se procházíte po LVT povrchu nebo po betonu či mramoru, ale při došlapu bosou nohou je patrné, že LVT povrchy jsou teplotně mnohem přívětivější.

Foto: Tarkett, Breccia grey_Kitchen 0V

www.tarkett.cz