19.02.2021 | TIPY

Společnost Asko a.s. představuje aktualizovanou kolekci designových vinylových dílců výrobce Forbo: Novilon Vinyl a Novilon Click.

Kolekce zahrnuje variantu lepených dílců pro bytové prostory Novilon Vinyl 2,0/0,4 mm, která je ve vybraných dekorech doplněná variantou dílců Novilon Click 5,0/0,55 se zámkovým spojem pro plovoucí pokládku v zátěžové třídě 33, vhodnou i pro instalaci do komerčních prostor. Aktualizovaná kolekce vinylových dílců Novilon Vinyl a Novilon Click je dostupná ze skladu v Praze. Součástí skladové kolekce je i podložka pod dílce ve variantě Click doporučená výrobcem a soklové lišty ve voděodolném provedení a modernímobdélníkovém profilu v rozměru 14 x 50 mm pro elegantní zakončení podlahy u stěn.

Designové vinylové dílce jsou ceněné pro svoji odolnost, funkčnost a snadnou údržbu. Ve variantě Click navíc i pro snadnou a rychlou instalaci. Nová kolekce vinylových dílců obsahuje nejen osvědčené dekory, ale i novinky z dílny nizozemských designérů. Mezi dřevinami převládá v souladu se současnými trendy dub v řadě barevných odstínů. Reliéfní povrchová struktura zvýrazní skutečný vzhled dekorů a společně se zkosením hran dekor ještě umocní. Přirozený vzhled i struktura je u vybraných produktů zdůrazněna reliéfním embosováním v registru. Jedná se o synchronizaci tisku a strukturovaného povrchu každého dílce (reliéf povrchu přesně kopíruje vizuální kresbu dřeva). Na omak jsou vzory plastické, můžete cítit věrnou strukturu surového dřeva.

Dílce Novilon® Vinyl jsou vyráběny jako kompaktní produkt v pásech až do konečné fáze řezání na přesný formát. Klíčovou funkci v jejich konstrukci plní vrstva skelného rouna o vysoké hustotě, která dílcům zajišťuje vynikající rozměrovou stálost, flexibilitu i odolnost. Povrch dílců je na závěr ošetřen vrstvou DiamondSeal, která materiálu poskytuje tvrdost, zvyšuje odolnost proti poškrábání a trvanlivost. Současně zaručuje vynikající ochranu vůči otěru a skvrnám od rozlitých tekutin. Funkční vylepšení povrchové úpravy Noviclean zajistí snadnější čištění od špíny i šmouh od podrážek. Navíc dodá krytině přirozeně matný vzhled a podtrhne realistický design. Kombinací důmyslné povrchové úpravy a embosované struktury povrchu je dosaženo vyšší úrovně protiskluznosti (R10). Díky unikátní vyvážené struktuře všech funkčních vrstev se vinylové dílce mohou pochlubit jedinečným zbytkovým otlakem.

Kvalitou dílců Novilon® Vinyl a Novilon® Click si je výrobce opravdu jist už proto, že všechny suroviny i celý výrobní proces plně monitoruje. S dílci Novilon® si domů přinášíte kvalitní a funkční krytinu. Designové vinylové dílce z dílny Forbo jsou udržitelnou alternativou LVT a jsou navržené a vyrobené s ohledem na nejvyšší ekologická kritéria. Výroba probíhá v Evropě z pečlivě vybraných a trvale kontrolovaných surovin pomocí zelené elektřiny a s minimem odpadů. Výrobou v Evropě v dosahu zákazníka se snižuje zatížení přírodního prostředí způsobené dopravou, lépe se kontrolují zásoby a plynulost dodávek.

www.asko-as.cz