28.01.2021 | TIPY

Značka Rocko-Vinyl je řada vinylových podlah SPC, které zaujmou svým krásným designem a výjimečnými výkonnostními parametry.

Vyrobené v technologii digitálního tisku odrážejí do nejmenších detailů vzhled přírodního dřeva a kamene. Stejně jako u přírodních podlah je design každého dekoru pestrý a umožňuje pokládat až 14 m² bez opakování jednotlivých panelů.

Vinylové panely Rocko-Vinyl se vyznačují výjimečnou rozměrovou stabilitou, která umožňuje jejich umístění ve vysoce slunečných a intenzivně využívaných místnostech. Na druhou stranu, odolnost proti vodě a vysoká odolnost proti poškození a poškrábání je činí perfektními rovněž pro kuchyň nebo koupelnu.

CO JSOU TO VLASTNĚ VINYLOVÉ PANELY?

Vinylové panely jsou v České republice stále relativně neznámé. Rocko-vinylové podlahy jsou součástí skupiny podlahových krytin SPC (Stone Powder Composite) - jedná se o nejnovější typ vinylových podlah.

Jádro panelů Rocko se skládá z více než 70% prášku z přírodního mramoru, což významně ovlivňuje tvarovou stabilitu podlahy bez ohledu na okolní teplotu. Důležité je, že tyto panely se skládají z jedné vrstvy, která je rozhodně odlišuje od ostatních panelů tohoto typu.

Všestrannost vinylových panelů znamená, že je lze použít v celé domácnosti. Jsou vhodné do obývacího pokoje, kuchyně, haly a koupelny. Jsou také ideální pro veřejné technické místnosti, jako jsou školy, školky, kanceláře, tj. všude tam, kde jsou podlahy intenzivně využívány. 

NA VZHLEDU ZÁLEŽÍ

První věc, které při nákupu interiérových materiálů věnujeme pozornost, je jejich vzhled. Vzhled podlahy závisí na designu a povrchové úpravě. Vinylové podlahy jsou obvykle spojeny s nezajímavým „plastovým“ povrchem. A není divu, když většina vinylových podlah má vrchní vrstvu z čistého PVC. V případě rocko-vinylové podlahy se však jedná o úplně jinou povrchovou úpravu - panely jsou pokryty vrstvou polymerů, které chrání dekorativní vrstvu. Povrch je příjemně matný s pěkně ohraničeným zrnem.

Pokud jde o design, v nabídce je mnoho dekorů, jak dřeva, tak kamene. Podlahy jsou vyráběny technologií digitálního tisku, díky čemuž je design dotažen do nejmenších detailů a vypadá jako přírodní dřevo či kámen. 

Jak zapadá kolekce panelů SPC Rocko-Vinyl do současných trendů podlah?

Nejnovější trendy, tj. přírodní dřevo nebo kámen, nediskvalifikují vinylové panely, protože inovativní výrobní technologie založená na vysoce pokročilé technologii skenování přírodních materiálů a tisku obrazu poskytuje téměř hyperrealistické možnosti reprodukce vzorů a struktur. Kolekce Rocko-Vinyl je reakcí na nejnovější trendy v designu interiérů. Můžeme nalézt mnoho velmi módních dekorů v přírodních odstínech dřeva, jako jsou dubové desky v přírodních, světlých barvách a kamene. V současnosti vládnou také desky imitující ušlechtilé tmavé dřevo, jako je ořech nebo tmavý dub. Navíc mají mnoho výhod, které jsou při každodenním používání velmi důležité.

JAKÉ JSOU VÝHODY ROCKO-VINYLOVÝCH PANELŮ?

Vinylové panely Rocko nám kromě estetických hodnot zaručují mnoho velmi důležitých výhod, které jistě oceníme při každodenním používání.

1. Vodotěstnost

Jsou plně vodotěsné, takže jsou ideální pro místnosti s vysokou vlhkostí, jako jsou kuchyně nebo koupelny. Mohou úspěšně nahradit keramické dlaždice bez obav, že rozlitá voda způsobí deformaci.

2. Protiskluzová vrstva

Speciální protiskluzová vrstva, kterou mají panely Rocko, poskytuje další komfort, zejména v místnostech, jako je koupelna nebo kuchyň.

3. Odolnost proti poškrábání

Speciální polymerová vrstva chrání povrch před poškrábáním a poškozením, díky čemuž si podlaha udrží svůj bezvadný vzhled po mnoho let. Vysoká 34. užitná třída umožňuje instalaci tohoto typu panelů jak v domácích a intenzivně využívaných místnostech, tak v komerčních projektech.

4. Akustická izolace

Jedná se o skvělá řešení pro lidi, kteří si cení klidu a pohodlí. Díky velmi dobré akustické izolaci vinylové panely Rocko dokonale potlačují hluk, zvuky kroků nebo zvířecí tlapky a drápy, takže je určitě ocení majitelé domácích mazlíčků. Rodiče malých dětí budou rádi minimalizovat hluk hry na podlaze.

5. Antialergické vlastnosti

Mají antistatický povlak, který nepřitahuje prach, takže jsou ideálním řešením pro alergiky nebo astmatiky.

6. Odolnost proti skvrnám

Snadno se čistí díky speciální vrstvě odolné proti skvrnám. K čištění potřebujete pouze vodu nebo čisticí prostředky speciálně určené pro tento typ podlahy. Jedná se o bezproblémové podlahy, ideální pro lidi, kteří si cení čistoty.

7. Jsou vhodné pro instalaci na podlahové topení

Panely vedou velmi dobře teplo, proto jsou vhodné pro instalaci na podlahové topení (vodní a elektrické). Na rozdíl od studených dlaždic jsou příjemné a teplé na dotek.

8. Vysoká rozměrová stabilita

Vysoký obsah minerálů v rocko-vinylových panelech umožňuje jejich instalaci v blízkosti velkých okenních ploch nebo dokonce v zimních zahradách, protože změna teploty nezpůsobí roztažení podlahy. Stabilita také umožňuje pokládku podlahy, např. na obklady, protože podklad se na povrchu panelů nedeformuje (tzv. Telegrafní efekt). Oba tyto nežádoucí jevy se ve standardních podlahách LVT vyskytují poměrně často.

9. Jednoduchá montáž

Snadno použitelný zámek 1click 2go pure umožňuje snadnou montáž bez nutnosti použití profesionálního nářadí. Nemusíte používat základní nátěr. Vinylová prkna lze instalovat na starou podlahu, včetně dlaždic, pokud je podlaha rovnoměrná. Vinylové panely na větší plochy (20bm x 20bm) lze pokládat bez nutnosti dilatace, což je důležité v komerčních projektech.

www.riva.cz