14.01.2021 | Realizace

Mateřská škola v Dolanech byla postavena v roce 1977 v „Akci Z“, v té době vlastně svépomocí dolanských občanů. Od podzimu 2020 je to dvoutřídní mateřská škola SLUNÍČKO Dolany nad Vltavou s kapacitou 40 dětí. Škola stojí nedaleko Kralup nad Vltavou, v Malé Dolince (odtud název Dolany).

V roce 2020 proběhla ve školce kompletní rekonstrukce budovy včetně zateplení, výměny oken a podlah. Tu prováděla firma KNOR PODLAHY – Václav Knor z Ústí nad Labem. Firma působí na trhu již 15 let a jejím hlavními motty jsou „Prvotřídní kvalita za rozumnou cenu“, „Nezávislost a flexibilita“ a „Osobní přístup“. Samozřejmostí je kompletní poradenství ohledně materiálů a technologií, zaměření a posouzení stavu podkladních vrstev. Firma pokládá všechny druhy podlahových krytin včetně sportovních povrchů v tělocvičnách a rovněž včetně lajnování.

Při rekonstrukci podlah v MŠ v Dolanech byla vzhledem k omezeným časovým možnostem pro vysychání nového cementového potěru použita jednosložková PU penetrace Ceresit R740, která dokáže uzavřít zbytkovou vlhkost v podkladu až do hodnoty 5 % CM. Tato uzavírací vrstva umožňuje velmi rychlou práci a první vrstva je suchá už po 90 minutách.

Po nanesení dvou vrstev této uzavírací penetrace a jejich proschnutí byla aplikována univerzální disperzní penetrace Ceresit R 766 v neředěném stavu a poté byl podklad vystěrkován samonivelační stěrkovou hmotou na bázi kalciumsulfátu – Ceresit AS1 Rapid. Ta umožňuje vyrovnání vrstev od 1 do 20 mm (při přidání armovacích vláken až do 30 mm) a mezi podlaháři platí za oblíbenou zvláště díky minimálnímu pnutí a a také díky výsledku, jímž je mimořádně hladký a rovný povrch.

Po důkladném proschnutí této vyrovnávací hmoty položila firma Mamoleum Real – přírodní linoleum od firmy Forbo. Jde o nejširší řadu v kolekci Marmoleum® s klasickou mramorovanou strukturou. Odstíny v řadě Marmoleum® Real jsou vyrobeny kombinací dvou až pěti barev, jež jsou smíchány, aby vytvořily mramorovanou strukturu, přecházející od klasických a výrazných odstínů k teplým neutrálním barvám.

Tato podlahová krytina byla přilepena speciálním disperzním bezrozpouštědlovým lepidlem Ceresit L 240D. Jeho vysoká počáteční lepivost i konečná pevnost se osvědčí obzvláště v oblastech spojů a dalších místech vystavených vysokému pnutí. Je vhodné pro použití v bytových, komerčních a kancelářských prostorách i nemocnicích. Obvodové lišty v bílé barvě pocházejí od firmy Dölken – typ CUBU.

FAKTA

  • Objekt: Mateřská škola v Dolanech
  • Datum realizace: 2020
  • Plocha podlah: cca 250 m2
  • Podlahovina: Mamoleum Real
  • Chemie: Ceresit R 766, Ceresit AS1 Rapid, Ceresit L 240D
  • Realizační firma: KNOR PODLAHY – Václav Knor

www.ceresit.cz 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.