23.11.2020 | TIPY

Schodiště hraje v interiéru podstatnou roli. Nejedná se jen o prvek pro spojení dvou pater, ale v případě kvalitního zpracování a originálního designu se stává působivou dominantou v interiéru. Schodišťový systém TOPSTEP je optimální pro obložení nových schodů i pro rychlé renovace bez bourání starého schodiště. Schodové profily lze použít na přímé i točité schodiště a na jakýkoliv podklad: betonové schody, dřevěné schody i kovové schodiště nebo na schody z kamene či teraca. Montáž bez stavebních úprav je jednoduchá a rychlá.

Nášlap se skládá z HDF (High Density Fibreboard) desky o síle 10 mm. Ta je vyrobená z vláken většinou jehličnatých dřevin, pojených lepidlem za vysokého tlaku a teploty. Vykazuje výborné mechanické vlastnosti jako je například vynikající tvarová stálost a mimořádná pevnost. Na horní vrstvu je použit dekorační papír a postformovatelný laminát nebo vinyl.

Nabídka laminátu se skládá ze tří kolekcí: DESIGN, PROFI a STYLE. Nabízí tři profily v tloušťkách 4, 6 a 7 centimetrů nosu. Kolekce obsahuje 15 dekorů - všechny jsou v zátěžové třídě 33.

Vinyl reprezentují tři kolekce, které mají oproti laminátu ostré rádiusy: SHARP 4, SHARP 6 a velmi oblíbený profil LEVEL, který je zcela bez nosu. Velkou výhodu je, že zákazník si může dodat svůj vlastní vinyl. Díky tomu je možné dokonalé sladění schodů s podlahou v jednom dekoru. Je ovšem nutné pamatovat na to, že nejdříve se musí udělat schody a teprve až poté se pokračuje podlahou.

Tento systém dokáže podlahářům ušetřit čas i peníze, protože umožňuje eliminovat proces stěrkování. Pokud v podkladu nejsou vyloženě několikacentimetrové rozdíly, nemusí se začišťovat ani vyrovnávat. Řešením je zde hliníkový profil, který se aplikuje na každý schod a tím se dá schodiště tzv. do váhy. Díky rychlosti postupu je toto řešení příjemné i pro samotného zákazníka, který může schodiště používat výrazně dříve, než nabízejí ostatní postupy.

Hliníkové profily nabízí prostor pro implementaci LED osvětlení, které je dodáváno v různých velikostech a variantách, včetně veškeré elektroinstalace. Jde o miniaturní pás LED diod, aplikovaných přímo pod hranu schodu. Příprava je v podobě vyfrézování drážky do hrany hliníkové vyrovnávací lišty.

Součástí schodišťových systémů je také zábradlí, jehož základem je moderní nerezový materiál. Tento typ zábradlí může být vyroben s horním nebo bočním kotvením, podle šíře schodiště a přání zákazníka. Výplně i madla jsou nabízené v různých variantách včetně dřevěného madla, mořeného podle odstínu podlahy.

Schodišťové systémy je možné dodávat bez montáže nebo s kompletní montáží. V centrále společnosti TOPSTEP ve Velké Bíteši se nachází kalkulační středisko, do kterého je možné zaslat orientační nákres, lépe však odborný výkres či návrh od architekta, na základě kterého obdržíte do 48 hodin cenovou nabídku.

www.topstep.cz