12.10.2020 | TIPY

Společnost Asko a.s. představuje aktualizovanou kolekci designových vinylových dílců výrobce Forbo: Novilon Vinyl a Novilon Click. Kolekce zahrnuje variantu lepených dílců pro bytové prostory Novilon Vinyl 2,0/0,4 mm, která je ve vybraných dekorech doplněná také variantou dílců Novilon Click 5,0/0,55 se zámkovým spojem pro plovoucí pokládku v zátěžové třídě 33 vhodnou i pro instalaci do komerčních prostor. 

Designové vinylové dílce jsou ceněné pro svoji odolnost, funkčnost a snadnou údržbu. Ve variantě Click pak i pro snadnou a rychlou instalaci. Nová kolekce obsahuje nejen osvědčené dekory, ale i novinky z dílny holandských designérů. Mezi dřevinami již tradičně převládají designy dubu v řadě barevných odstínů odpovídající současným trendům. Reliéfní povrchová struktura zvýrazní reálný vzhled dekorů a společně se zkosením hran vyzdvihne dekor a probudí podlahu k životu. Přirozený vzhled i struktura dekoru je zdůrazněná reliéfním embosováním v registru. Jedná se o synchronizaci tisku a strukturovaného povrchu každého dílce tím, že reliéf povrchu přesně kopíruje vizuální kresbu dřeva. Na omak jsou vzory plastické a vy tak můžete cítit např. věrnou strukturu surového dřeva.

Dílce Novilon® Vinyl jsou vyráběny jako kompaktní produkt v pásech až do konečné fáze řezání na přesný formát. Klíčovou funkci v jejich konstrukci plní vrstva skelného rouna o vysoké hustotě, která dílcům zajišťuje vynikající rozměrovou stálost, flexibilitu i odolnost. 

Povrch dílců je na závěr ošetřen vrstvou DiamondSeal, která poskytuje materiálu tvrdost, zvyšuje odolnost proti poškrábání a trvanlivost. Současně zaručuje vynikající ochranu vůči otěru a skvrnám od rozlitých tekutin.

Funkční vylepšení povrchové úpravy Noviclean zajišťuje snadnější čištění špíny i šmouh od podrážek. Navíc poskytuje krytině přirozeně matný vzhled a vyzdvihuje vysoce realistický design.

Kombinací důmyslné povrchové úpravy a embosované struktury povrchu je dosaženo vyšší úrovně protikluznosti (R10). Díky unikátní vyvážené struktuře všech funkčních vrstev se mohou dílce pochlubit jedinečným zbytkovým otlakem.

Kvalitou dílců Novilon® Vinyl a Novilon® Click si je výrobce opravdu jist už proto, že všechny suroviny i celý výrobní proces, plně monitoruje. S dílci Novilon® si domů přinášíte kvalitní a funkční krytinu s garancí záruky 20 let*.

Designové vinylové dílce z dílny Forbo jsou udržitelnou alternativou LVT a jsou navržené a vyrobené s ohledem na nejvyšší ekologická kritéria. Výroba probíhá v evropském výrobním závodě z pečlivě vybraných a trvale kontrolovaných surovin pomocí zelené elektřiny a minimalizaci odpadních surovin. Díky výrobě blízko zákazníka se snižuje zatížení přírodního prostředí prostřednictvím transportu a také je možné lépe kontrolovat zásoby, aby byl materiál k dispozici v potřebném čase a množství. 

Aktualizovaná kolekce dekorů vinylových dílců Novilon Vinyl a Novilon Click je dostupná ze skladu firmy Asko a.s. v Praze k dodání do cca 48 hodin od objednání. Součástí skladové kolekce je samozřejmě i podložka pod dílce ve variantě Click doporučená výrobcem a soklové lišty ve voděodolném provedení a moderním obdélníkovém profilu v rozměru 14x50 mm, pomocí kterých dosáhnete elegantního zakončení podlahy u stěn. www.asko-as.cz

* Bližší informace o záručních podmínkách naleznete v záručním listu.

www.asko-as.cz