28.05.2020 | TIPY

Terasa je místem odpočinku, místem, kde se chceme zastavit a relaxovat, ale také zde trávit čas s přáteli, rodinou nebo sami se svojí oblíbenou knihou. Měla by být místem, kde nám nebude nic vadit, nic nás nebude rušit, omezovat v pohybu a užívání si.

Je proto velmi důležité věnovat čas výběru vhodných terasových prken. Nejen jejich designu a dekoru, ale v první řadě materiálu. Dejte si čas a srovnejte si svá očekávání: Kolik času chcete péči o terasu věnovat, kolik času zde budete trávit, chcete-li ji užívat celoročně, budete-li zde mít nábytek, gril a další?

Pokud preferujete zcela bezúdržbové terasové systémy, které nepotřebují téměř žádnou péči, pak můžete vybírat z řady dřevo-plastových neboli WPC systémů. Dřevo-plastové systémy jsou moderní, mají dlouhou životnost a rozměrovou stálost. Jsou voděodolné, mrazuvzdorné a odolné proti UV záření, proti přírodním vlivům.

Novinkou letošního roku v dřevo-plastových systémech je RusDecking. Materiál je určen na terasová prkna i na plotovky. Prkna jsou vyrobena speciální technologií ze dřeva s příměsí HDPE, pojiv a aditiv. Výsledný produkt má strukturu přirozeného dřeva a díky použitým kompozitním materiálům řadu užitných vlastností. Materiál RusDecking díky svému unikátnímu složení (52 % dřeva, 28 % kvalitních HDPE polymerů a 20 % ekologických aditiv pro odolnost a proti UVA záření a stárnutí) vyniká odolností proti výkyvům počasí a povětrnostním podmínkám, má výborné technologické vlastnosti. Životnost 20 let, šetrnost k přírodě a 100 % recyklovatelnost spolu se snadnou montáží a instalací doplňují výhody materiálu. Pro své zákazníky má spol. ASKO a.s. nabídku doplněnou řadou plotovek RusDecking ve stejném dekoru a provedení. Plotovky je možné instalovat horizontálně, jednostranně i oboustranně. Vybírat můžete ze tří dekorů dřeva.

DŘEVĚNÁ TERASOVÁ PRKNA
Jste spíše zastánci přírodního dřeva, které je jedinečným produktem přírody, plným energie? Je příjemné na dotek a došlap. Je přirozeně teplé, v létě se nepřepálí. U dřevěných terasových prken je nutné počítat s pravidelnou údržbou, která prodlouží životnost dřeva a zachová mu všechny vlastnosti, pro které máme dřevo tolik rádi.

Dřevěná terasová prkna nabízí společnost ASKO a.s. z evropských i exotických dřevin v řadě profilů a provedení. Velmi oblíbenou dřevinou je sibiřský modřín. Dřevina původem z oblasti Sibiře je světle žlutého až načervenalého zbarvení. Je velmi odolná proti extrémním teplotním výkyvům až do -50 °C. Díky pomalému růstu a hustým letokruhům má výborné mechanické vlastnosti. Sibiřský modřín má hustotu 620 – 680kg/m3.



DESIGNOVÉ TERASOVÉ DÍLCE FLOOVER
Pokud hledáte třetí možnost, kombinaci obou předchozích produktů, společnost ASKO a.s. vám v letošním roce nabízí další novinku, designové dílce Floover. Tyto dílce jsou vyrobené z thermoborovice a povrch mají chráněný vysoce odolnou polypropylenovou fólií.

Designové terasové dílce Floover jsou určené všem milovníkům dřevěných terasových prken, kteří chtějí věnovat péči o terasu minimum času. Jsou ideálním spojením klasického dřeva a moderní technologie. Designové terasové dílce švýcarského výrobce Floover jsou vyrobené z thermoborovice a povrch mají chráněný vysoce odolnou polypropylenovou fólií.

Fólie je velmi odolná proti otěru a UV záření. Výsledný produkt má tedy výhody dřevěných terasových prken a současně se minimalizují nevýhody přírodního materiálu. Dílce mají vysokou rozměrovou a barevnou stálost, jsou odolné proti otěru a opotřebení. Jsou odolné proti UV záření a vzniku skvrn (EN438), jsou voděodolné, protiskluzné a vyžadují minimum údržby. Společnost ASKO a.s. dodává designové dílce Floover exkluzivně na trh ČR ve 13 dekorech dubu, od světlých přes klasické odstíny až po moderní šedé.

RusDecking - terasová prkna a zahrada

  • Životnost 20 let
  • Přirozený vzhled pravého dřeva
  • Žádné úlomky, třísky a praskliny
  • Barevná stálost a odolnost proti UV záření
  • Odolnost proti vodě, vlhkosti a chemikáliím
  • Snadná montáž, pro instalaci nepotřebujete žádné speciální nářadí
  • Výrobek je šetrný k přírodě, ekologicky nezávadný a 100% recyklovatelný
  • Skladem s možností okamžitého odběru: www.drevar.cz

www.asko-as.cz

Zdroj: časopis DOMO č. 3/2020, datum vydání 4. 5. 2020

 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.