12.08.2019 | Realizace

V roce 2018 začala rekonstrukce hotelu Marriott v Praze, kde se firma Ipsal C. R. s.r.o., jako spolehlivý dodavatel, podílela nejen na dodávce materiálů, ale i na jejich realizaci. Probíhala zde rekonstrukce vstupní haly, konferenčních sálů a veřejných toalet. Veškeré materiály byly vybrány architektonickým studiem TWENTY2°.

V první etapě proběhla rekonstrukce vstupní haly a veřejných toalet. Na vstup byly použity materiály jednoho z předních italských výrobců keramiky Iris – Fabrica Marmi e Graniti, konkrétně materiály ze série Calacata a série Select ve formátech 60x60 cm a 60x120 cm. Keramické dlažby jsou věrnou imitací přírodního kamene.

Výrobce koberců firma Ulster dodala do hotelu Marriott již poněkolikáté tkaný koberec v klientském designu. Koberec je vyráběn metodou PSYLO® ve složení Axminster 80% vlna 20% polyamid. Vlákna koberce jsou celoprobarvená, tím koberec získává vysokou odolnost a kvalitu. Veškeré barvy a vzory na koberci byly pečlivě vybrány společně s hlavním architektem a vedením hotelu. Dřevěné podlahy jsou vícevrstvé s masivní nášlapnou vrstvou a vysoce odolnou povrchovou úpravou. Jsou tedy vhodné do velmi zatěžovaných prostor.

Ve většině interiéru byly koberce po okrajích lemovány dřevěnou bordurou nebo keramickou dlažbou, aby vynikla jejich jedinečnost. Složitost instalace spočívala hlavně v různých tloušťkách na sebe navazujících materiálů – dřevěná podlaha – koberec – dlažba. Veškeré přechody mezi materiály bylo nutné vytvořit čistě, architekti si nepřáli jakékoliv přechodové lišty. Jednalo se o složitou a precizní instalaci se kterou si firma Ipsal C. R. s.r.o. bez problému poradila.

www.ipsal.cz 

Zdroj: časopis DOMO č. 4/2019, datum vydání: 3. 7. 2019

 

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.