27.02.2019 | Realizace

Na podzim roku 2018 realizovala firma SOLITER parket s.r.o. podlahy v rezidenčním bytě, v projektu PragueMarina v Dolních Holešovicích, na západním břehu Vltavy.

realizace

Na vytvoření interiéru klient oslovil architekta, který pro pobytové místnosti zvolil dřevěnou podlahu. V přízemí bytu byla ve všech místnostech položena dřevěná podlaha maďarského vzoru, kde jednotlivá krátká prkna po nalepení vytvoří šipky. U takto designové podlahy bylo nutné zajistit dokonale rovný podklad. Celá plocha byla proto napenetrována disperzní penetrací Ceresit R 766 a původní potěry byly vystěrkovány anhydritovou samonivelační hmotou Ceresit AS1 Rapid. Díky perfektně srovnanému podkladu je provedení detailu v přechodech na dlažbu a ukončení francouzských oken možné provést s vynikající přesností bez přechodové lišty, jen se zasilikonováním technické spáry.

realizace

Do suterénu architekt vybral vzor kouřeného hexagonu s nádechem do šedivého odstínu. Opět designová podlaha, která potřebuje mít rovný podklad, aby šestiúhelníky na sebe perfektně navazovaly. Pro lepení dřevěných podlah bylo na celé zakázce použito jednosložkové speciální elastické lepidlo Ceresit P 675 Elast s technologií Flextec®. Lepidlo představuje ideální alternativu běžných polyuretanových lepidel. Elastické lepení totiž zmenšuje napětí ve smyku a tím dlouhodobě zamezuje působení tahových sil na podklad.

Lepidlo je ceněno především díky svým unikátním celkovým vlastnostem. Kromě již zmiňované ochrany podkladu před působením smykových sil je to dlouhodobá vynikající pevnost spoje a trvalé elastické spojení. Veškeré produkty stavební chemie Ceresit jsou sladěny a certifikovány jako nezávadné pro životní prostředí a lze s nimi realizovat široké spektrum pokládky dřevěných podlahových krytin.

realizace

Podle fotografií můžete celkový výsledek této realizace posoudit sami.

www.podlahy.ceresit.cz 

FAKTA

  • Objekt: Prague Marina
  • Stavební chemie: Ceresit
  • Materiál: Ceresit R 766, Ceresit AS1 Rapid, Ceresit P 675
  • Podlahovina: dřevěná podlaha maďarského vzoru
  • Realizační firma: SOLITER parket s.r.o.