04.09.2017 | TIPY

Mnoho spotřebitelů se domnívá, že pro pokládku nové bytové podlahové krytiny v rolích plně postačuje její volné položení.

Realita a bezpečnost pohybu osob je ovšem trochu jiná. Se střídáním teplot a vzdušné vlhkosti dochází u volně položených podlahovin k rozměrovým změnám. Výsledkem je vlnění krytiny, které působí i v silně frekventovaných místech, při pojezdu kolečkovou židlí nebo při mokrém čištění. Problematická je volná pokládka bytových podlahovin se spoji, zejména pokud je krytina se vzorem.

Z uvedených důvodů někteří výrobci podlahových krytin podmiňují převzetí záruk pouze při celoplošném spojení podlahoviny s podkladem, přičemž chcete-li novou krytinu užívat bez výše uvedených rizik, s dlouhou životností a plným převzetím záruk, vsaďte v bytové oblasti při kladení CV podlahovin nebo koberců na moderní způsob pokládky fixačním přípravkem Bostik Nibofix 2000. Díky němu budete naplno užívat komfortu bydlení na opticky hladce instalované podlahovině stejně jako bezpečného pohybu, neboť boule na podlahovině v místech vstupů do místnosti vás mohou nepříjemně překvapit zejména v krizových situacích s potřebou rychlého úniku, jako je například požár.

a

Fixační přípravek Bostik Nibofix 2000 je bez obsahu rozpouštědel a je určen pro kladení CV podlahovin stejně jako koberců v bytové oblasti. A to na savé i nesavé podklady, přičemž nabízí optimální kompromis mezi bezpečným přilnutím podlahoviny k podkladu a jejím následným snadným stržením, kdy se zbytky přípravku následně snadno odstraní teplou mýdlovou vodou.

www.anvitrade.cz