04.01.2017 | TIPY

B 58121

Kobercové čtverce Tessera vyráběné s anglickou elegancí i kvalitou jsou již na českém trhu dobře známé. Nabízeny jsou v mnoha provedeních, od klasické nízké smyčky přes designové s víceúrovňovou nebo s řezanou smyčkou až po nové s lepenými vlákny. Vybírat můžeme z 20 kolekcí, z nich každá se vyznačuje originalitou. Ale vzhled není jedinou předností kobercových čtverců Tessera. Především kvalitní zpracování a vysoce odolná nylonová vlákna použitá při výrobě jsou zárukou odolnosti i trvanlivosti. U mnoha kolekcí je používáno plně probarvené vlákno, které je barevně stálé a kobercové čtverce tak neztrácejí nic ze své krásy. Prémiová kvalita koberců Tessera je prověřena přímo královským dvorem, neboť společnost Forbo vlastní Královské oprávnění dodávat podlahové krytiny Jejímu veličenstvu britské královně, a činí tak již mnoho let.

Všechny kolekce Tessera také pomáhají vytvářet lepší životní prostředí, neboť při jejich výrobě je použita elektřina výhradně z obnovitelných zdrojů a všechny dílce obsahují více než 50 % recyklátu dle hmotnosti. Navíc splňují standardy normy 01350 o kvalitě vnitřního ovzduší (Indoor Air Quality Standard), kdy emise VOC jsou na minimální úrovni. Právě proto jsou také kvalifikovány pro LEED credit IEQC 4.3 jako nízkoemisní podlahoviny a získaly ocenění BRE, díky čemuž koberce Tessera spoluvytvářejí zdravější vnitřní prostředí. Jak znáno, instalace kobercových čtverců je možná mnoha způsoby: do šachovnice, otočením atd. Ovšem čtverce Tessera lze pokládat nahodilým způsobem, díky čemuž se minimalizuje čas potřebný k instalaci, odpad i prořez – všechny odřezky se dají využít, a v neposlední řadě lze snadno vyměnit dílec, aniž by to bylo poznat.

Po designové stránce jsou všechny kolekce propracované a vzájemně se doplňují. Nejúspěšnější Layout a Outline hýří barvami. Netradiční propojení plných barev vzájemně koordinovaných s trendy pruhovaným vzorem vynikne v každém interiéru. Srozumitelný a ucelený přehled všech kolekcí Tessera byl sdružen do tří obsáhlých knih, které jsou řazeny dle barevného schématu a sladěny k vzájemnému propojování. Tento unikátní přístup umožňuje snadnou orientaci v širokém portfoliu kobercových čtverců a pomůže snadno vybrat správný odstín, požadovanou strukturu i kvalitu. Standardně jsou koberce Tessera vyráběny v rozměru 50 x 50 cm. V nejbližší době společnost Forbo rozšíří nabídku také o rozměr lamel 100 x 25 cm. Dílcový formát koberců má své výhody ve snadné manipulaci, menším prořezu, jednoduché výměně poškozeného dílce nebo celé části plochy místnosti a také v téměř nekonečném množství různých kombinací a tvorby podlahových vzorů. Svojí rozmanitostí dekorů i funkčností jsou koberce Tessera vhodné do všech interiérů, ovšem stěžejní místo nacházejí v segmentu kanceláří.

www.forbo-flooring.cz/tessera

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.