04.01.2016 | TIPY

FORBO VINYL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Světlo skandinávských zemí je nakolik magické a jedinečné, že inspirovalo společnost Forbo k vytvoření nové kolekce homogenního vinylu v rolích – Nordstar Evolve.

Kolekce nevyniká pouze přednostmi kvalitního homogenního vinylu, ale zaujme především propracovaným designem s ohledem na životní prostředí. Homogenní vinyl Nordstar Evolve je vyráběn moderní bezftalátovou technologií a ošetřen povrchovou úpravou PUR pro vyšší odolnost vůči opotřebení, špinění a šmouhám. Je extrémně odolný, obstojí při vysoké zátěži. Při snadné údržbě si dlouho uchová vynikající vzhled, který může být obnoven až téměř do původního stavu.

Kolekce je rozdělena do tří individuálních řad Lumina, Element a Galaxy, vyvinutých s ohledem na hlavní oblasti použití, a to školství, zdravotnictví a segment obchodů. Společným jmenovatelem všech řad je nesměrovost dekorů, barvy tón v tónu, neutrální odstíny ladící s přírodními materiály, především pak s kolekcí Marmoleum.

Řada Lumina okouzlí jednobarevným vzhledem a klidným dezénem 12 svěžích odstínů navržených tak, aby bylo možné zdůraznit zóny v interiérech.

Na 36 vzorů Element nabízí širokou škálu neutrálních odstínů pro skvělé kombinace s přírodními materiály i kolekcí Marmoleum. Benefitem dekorů je jejich extrémně vysoká míra odrazivosti světla (LRV), což znamená také možnost úspory elektřiny.

U všestranné řady Galaxy byly použity transparentní granule pro vytvoření 3D efektu. Určitá míra transparentnosti v tloušťce nechává vyniknout přirozené hloubce a variabilitě vzoru, což je pro homogenní krytiny unikátní. Jejích 12 výrazných vzorů zaujme rozmanitostí i ostrostí vykreslených granulí, což pomáhá krytí špíny a podporuje vysokou odolnost.

Homogenní vinyl Nordstar Evolve je vyráběn v rolích 2m šíře a tloušťce 2 mm s odolností vůči otěru v třídě T.

www.forbo-flooring.cz/nordstar