30.07.2015 | TIPY

B 58121

Křiklavé barvy asi nebudou doménou introvertních a konzervativních povah. Milovníci klasiky a střídmé elegance nejspíš vsadí na neutrální odstíny šedé. Ekologové obloží svůj dům dřevem a odhalí káme. Více o estetickém řešení fasád nám prozradí designer David Plouhar.

Variabilita a modulárnost vládne nejen trhu podlahovin již řadu let. Skládat, tvořit, kombinovat, ale hlavně být originální. V tomto směru pokroková a průkopnická kolekce Marmoleum Modular dobývá svět podlahových krytin. Společnost Forbo navazuje na tradici výroby přírodních linoleových čtverců ve skotském závodu Kirkcaldy a představuje kolekci, která spojuje přednosti přírodní podlahoviny bez PVC a ftalátů s benefity luxusních vinylových dílců, tedy designem, možností kombinování a jednoduchou montáží.

Dobře známé 100% přírodní linoleum Marmoleum dostalo novou podobu – formát dílců. Receptura linolea Marmoleum – lněný olej, pryskyřice, vápenec, dřevitá moučka, jakož i barevné přírodní pigmenty – zůstává zachována se všemi svými pozitivními vlastnostmi, jako je antistatičnost, nealergenní charakter, odolnost a dlouhá životnost. Místo rubové jutové textilie je u dílců používána polyesterová tkanina, která jim zaručuje potřebnou flexibilitu, tvarovou stálost a trvanlivost. Nabídka dílců kolekce Marmoleum Modular je rozmanitá. Vybírat můžete ze šesti variant – od extra velkého obdélníku 75 x 50 cm, malého obdélníku 50 x 25 cm přes klasický čtverec ve dvou provedeních 50 x 50 cm a 25 x 25 cm až po unikátní tvar prken 100 x 25 cm nebo užších 100 x 15 cm. Kolekce Marmoleum Modular s sebou přináší také nespornou funkční výhodu všech dílcových podlahovin, a to jednoduchou pokládku, pohodlnou manipulaci, menší prořez, možnost výměny jednotlivých částí a přednost kreativní instalace. Dílce si jako přírodní produkt zachovávají svůj standard na poli ekologie a šetrnosti k životnímu prostředí. Povrch všech dílců je ošetřen dvouvrstvou úpravou
Topshield2 na bázi vodní disperze, která krytinu chrání před poškrábáním, skvrnami i špínou. Marmoleum Modular si vás tak získá i snadnou údržbou a dlouhodobě krásným vzhledem.

Designová koncepce kolekce Modular je vyjádřena čtyřmi kategoriemi zahrnujícími odstíny, barvy, mramorování a linie. Řada Odstínů (Shade) v sobě ukrývá krásu betonových struktur ve studených i teplých šedých odstínech s doplňkovou bílou a černou. Vynikne zde hra decentních barevných přechodů a intenzita tónů vykouzlí přirozený vzhled kamene a betonu. Fascinující svět Barev (Colour), který Marmoleum proslavil, upoutá pastelovým mixem stejně jako barevnou variantou betonů. Barvy mohou být použity jako ústřední motiv podlahy nebo ji pouze doplnit. Řada klasického i moderního výrazného Mramorování (Marble) propůjčí podlaze speciální rozměr různorodé struktury v přirozených tónech. Abstraktní Lineární design Striato uchvátí také v dílcovém provedení řady Lines. Unikátní „pruhovaná“ struktura připomíná díky svému tónování moderní i klasické dřeviny. Při instalaci mohou naplno vyniknout směrové linie, ale i příčně otočené dílce.

Marmoleum Modular není jen o dílcích, o přírodní krytině nebo o designu. Je to především o kreativitě, nesmírných možnostech variability a nepřeberném výběru kombinací barev, struktur i rozměrů. Plánovat, kombinovat a skládat podlahu můžete individuálně nebo lze jednoduše využít Forbo plánovač podlah, případně některou z designéry již navržených barevných kombinací.

Všechny dílce se instalují celoplošným lepením na připravený podklad. Pokládka je snadná, neboť díky precizní technologii výroby jsou hrany dílců již ve výrobním závodě podříznuty. Při pokládce tudíž přesně doléhají a netvoří spáry. Před instalací je nutné vytvořit si přesný kladečský plán
pro danou místnost, aby výsledný vzhled krytiny odpovídal připravenému návrhu.

Dílce Marmoleum Modular mohou být použity pro instalaci jak v bytovém, tak i komerčním segmentu. Vyniknou v každém interiéru, ať již podlaha má být pouze jeho funkční součástí nebo osobitým uměleckým dílem.

www.forbo-flooring.cz/modular

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.