30.10.2014 | TIPY

200

Samonivelační stěrky slouží k dokonalému interiérovému vyrovnání podkladů před pokládkou podlahových krytin (dlažeb, parket, plovoucích podlah či PVC a koberců). Jsou vhodné jako zpevňující vrstva na různé druhy podkladů. Svá specifika má však stěrka, která je vhodná i na podklad, který tvoří anhydritové potěry.

Cemix Samonivelační sádrová stěrka 25 (označení 200) se nanáší jako sdružená vyrovnávací podlahová vrstva na beton v tloušťce 5-30 mm nebo na lehké betony v tloušťce 10-15 mm, (podle statického posouzení). Je ideální jako opravná vyrovnávací vrstva potěrů na bázi síranu vápenatého (sádra, anhydrit) v tlouštce 5 – 30 mm, a je také vhodná na podklady se zabudovaným podlahovým topením, kde se v takovém případě podílí na ideálním přenosu tepla z topného registru. Není však vhodná pro vícevrstvé lití, ani pro použití jako konečná užitková vrstva. Pevnost v tlaku je min. 25 MPa.

Vysoký aplikační komfort stěrky a její zpracovatelnost po dobu 20-30 minut, ji předurčují pro velmi široké použití zahrnující nejen běžné bytové prostory, ale také kancelářské, administrativní a lehké skladové objekty. Stěrka byla testována s výbornými výsledky i na odolnost proti valivému zatížení kolečkovými židlemi.

www.cemix.cz