02.09.2014 | TIPY

B 58121

Velká část dekorů dřeva se již neprezentuje jako čistě přírodní, ale s decentním bílým nebo šedým nádechem (foto: Parador).

Laminátové „plovoucí“ podlahy jsou stále oblíbené – určitě i proto, že jejich dekory drží krok se současnými trendy, neustrnuly u klasiky a jejich návrháři stále přiházejí s něčím novým. A jaké jsou letošní trendy? U dřevěných dekorů dominuje nadále dub se svým téměř nevyčerpatelným potenciálem dekorů. Ale v trendu začínají být také podlahy s měkkou kresbou jasanu nebo jilmu nebo se živým vzhledem jehličnanů, jako je smrk a modřín. Vcelku se zvyšuje poptávka po dekorech s dojmem harmonických tónů dřeva. Ubylo tmavých barev, namísto toho představují kolekce evropských výrobců velkou paletu měňavých šedých a béžových přírodních odstínů - trend, který má původ v oblasti dekorací a právě začíná dobývat mezinárodní trh s podlahovinami.

elnd1309_b1_Kronotex

Světlejší nebo středně tmavé barvy a hmatatelné struktury udávají trend nových kolekcí (foto: Kronotex).

Velká část dekorů dřeva v oblasti laminátových podlahovin se již neprezentuje jako čistě přírodní, ale s decentním bílým nebo šedým nádechem. Rustikální vzhled surového dřeva je u výrobců zastoupen v četných variantách, ať už se jedná o vzhled stavebního dřeva s imitovanými stopami cementu nebo laminátové podlahoviny, které působí jako kartáčované, hoblované nebo čerstvě broušené. Moderní tisk umožňuje autentickou realizaci různých povrchových struktur, od jemných žilek a pórů, až po výrazné, hluboké trhliny. Tento rustikální charakter se velmi dobře uplatňuje zejména u nových kolekcí venkovských podlah, které jsou nyní nabízeny v delších a širších formátech.

Produktfotografie

Vzhled surového dřeva může mít mnoho variant (foto: Kaindl).

www.eplf.com
www.mylaminate.eu

Fotogalerie

Podívejte se také na související fotogalerii.