09.09.2009 | TIPY

Tak trochu jiný koberec neboli sametový vinyl Flotex® je nově součástí skupiny podlahovin společnosti Forbo Flooring Systems.

vinyl-flotexPodlahovina Flotex® kombinuje ty nejlepší vlastnosti koberců a pružných podlahových krytin. Jeho sametový povrch je stejně jako koberec měkký a hebký na dotyk, navozuje pocit tepla, pohodlí a má velmi dobré zvukověizolační vlastnosti. Za zmínku stojí také výborné protikluzné vlastnosti (a to i pokud je vlhký). Od pružných podlahovin přebírá odolnost vůči vysoké zátěži, vodě a snadnou údržbu.

Základ všech unikátních vlastností spočívá v samotné struktuře krytiny Flotex® a v jejím výrobním procesu. Nosnou vrstvou je skelné rouno, které zajišťuje materiálu rozměrovou stálost. Na tuto základovou vrstvu se nanáší lepidlo obsahující antimikrobiální částice – Sanitized®, do kterého jsou na principu statické elektřiny umístěna ve velké hustotě krátká vlákna nejkvalitnějšího Nylonu 6.6. Na 1 m2 připadá cca 80 milionů vzpřímených vláken, pevně uchycených k podkladu, což je 10krát více než u tradičních koberců. Díky tomu je Flotex® mimořádně odolný vůči stlačení nebo vyšlapání a plně vhodný pro trvalý pojezd kolečkových židlí. Rubovou vrstvu tvoří pěna pro vylepšení akustických vlastností. Částice antimikrobiální ochrany Sanitized® se v průběhu celé životnosti podlahoviny uvolňují z lepidla do podložky i vláken, čímž je dosaženo trvalé antibakteriálnosti a vhodnosti této krytiny pro alergiky. Flotex® poskytuje také účinnou ochranu proti MRSA a E. coli, plísním či tvorbě nepříjemných zápachů. Flotex® získal certifikát britského alergologického ústavu Allergy UK.

Krytina je zcela omyvatelná a vysoce odolná vůči znečištění. Právě konstrukce vzpřímených vláken neumožní špíně proniknout hluboko do koberce. Dokonce ani skvrny od červeného vína nejsou problémem. Flotex® můžete udržovat klasicky vysáváním nebo dokonce i metodou mokrého či strojového čištění. Kromě unikátních vlastností se může krytina Flotex® pochlubit také širokou barevnou paletou v různých dekorech dostupných v rolích 2m šíře nebo čtvercích. Při procesu výroby dochází k plnému probarvení nylonového vlákna, tudíž jsou barvy stále jasné a dlouhotrvající. Instalace krytiny se provádí lepením na připravený, normalizovaný podklad.

www.forbo-flooring.cz