10.09.2009 | TIPY

Francouzský výrobce PVC podlahových krytin je známý především atraktivním designem a komplexní nabídkou. Ve svém sortimentu má však i speciální protiskluzové materiály, které jsou v poslední době čím dál tím populárnější zejména v občanské výstavbě.

gerflor-tarasafeKde a proč protiskluzové materiály použít?

Jak už z názvu vyplývá, mezi nejčastější oblasti použití patří především prostory, kde hrozí zvýšené riziko uklouznutí. Jedná se zejména o vstupní prostory, koupelny, lehké výroby, kuchyně, jídelny, aquaparky atd.

Důvodů, proč se rozhodnout pro protiskluzovou podlahu Tarasafe, je hned několik. V první řadě je to bezpečnost, kterou zajišťují karborundové částice zasazené v nášlapné vrstvě tak, aby se nedrolily a materiál časem neztrácel své protiskluzové vlastnosti. Další podstatnou výhodou těchto materiálů je také vysoký hygienický standard díky bezesparému povrchu. Díky vodotěsnosti materiálu a spojů tato povlaková krytina nevyžaduje hydroizolaci, což DES IGNline – dokonalé linie ve světě vinylových podlah Supellex centrum opět přichází s novinkou. Nyní se jedná o vinylové dílce DESIG Nline. DESIG Nline nabízí celkem 5 kolekcí, které dokonale imitují dřevěnou podlahu, kámen nebo dlažbu. Oproti dřevěné podlaze jsou však odolnější a jsou tak vhodné i pro náročné vybavení komerčních prostor. DESIG Nline je dostupný v různých formátech a s rozličnými povrchy. Taktéž máte možnost si vybrat z dvanácti dekorů, které jsou na click systém, bez použití další nosné desky – DESIG Nline Connect. Více informací obdržíte na všech pobočkách Supellex centrum, s.r.o. www.supellex.cz představuje reálnou úsporu pořizovacích nákladů. V neposlední řadě je to atraktivní design, který v případě protiskluzových podlah Tarasafe podtrhuje široká paleta sytých barev a dekorů.

Povrchová úprava SparClean

I běžné víceúčelové podlahové krytiny se udržují specifickým komplexním způsobem, v případě strukturovaných protiskluzových podlahovin to platí dvojnásobně. Aby bylo možné protiskluzové podlahoviny Tarasafe snadno a efektivně čistit, přišla firma Gerflor na trh s revoluční povrchovou úpravou SparClean. Tato povrchová úprava se oproti běžným polyuretanovým povrchovým úpravám liší především v metodě nanášení. SparClean se během výroby nanáší v podobě prášku, díky čemuž nedochází k překrývání karborundových částic a omezování jejich protiskluzových vlastností. Následně se pak po zahřátí speciální prášek roztaví, a vytvoří tak dokonale hladký film mezi karborundovými částicemi. Nedochází proto k zachytávání nečistot a podlahová krytina se dá velmi snadno a efektivně vyčistit. Kompletní nabídku protiskluzových materiálů Gerflor Tarasafe naleznete v sortimentu firmy Step Style, stejně tak jako nabídku speciálních nerezových a plastových vpustí určených pro tento typ podlahových krytin.

www.stepstyle.cz