01.01.2009 | TIPY

Snížení hladiny hluku v budovách a místnostech je nezbytné pro omezení stresu a dosažení duševní pohody, pohodlí a výkonnosti učících se nebo pracujících lidí. Jedním ze způsobů, jak omezení hluku v místnostech dosáhnout, je použití podlahových krytin, které redukují kročejovou neprůzvučnost.



Pouze Forbo nyní představuje v nové obsáhlé ucelené kolekci akustických vinylových podlahových krytin nejširší nabídku zaměřenou na dosažení kompletního řešení akustických podlahovin pro jakoukoliv aplikaci.

Sarlon® Quartz Opus je novinkou v kolekci Acoustic Project Vinyl a nahrazuje SARLON® QUARTZ Legend. Díky nejsilnější 0,9mm nášlapné vrstvě a povrchové úpravě PUR+ má Sarlon® Quartz Opus vysokou odolnost proti poškrábání, otlaku a skvrnám, včetně těch od dezinfekčních prostředků používaných ve zdravotnictví. Revoluční použití iontů stříbra v povrchové úpravě a nášlapné vrstvě propůjčuje této podlahové krytině trvalé bakteriostatické vlastnosti, které ji činí nejvhodnější pro použití ve zdravotnictví. Redukce kročejové neprůzvučnosti je u materiálu Sarlon® Quartz Opus 17 dB. Řada Sarlon® Quartz Opus obsahuje 14 poutavých barev se vzorem tón v tónu.

Sarlon® Tech Canyon nabízí nejlepší výkon v odolnosti vůči bodovému zatížení do 0,06 mm, spolu s protikluzností R10 a redukcí kročejové neprůzvučnosti 15 dB. Kolekce byla rozšířena o sedm nových barev, celkem na 23.

Sarlon® Traffic poskytuje nejvyšší akustický výkon ze všech produktů kolekce, redukci kročejové neprůzvučnosti 19 dB. Je k dispozici v působivě široké nabídce 60 vzorů a barevných kombinací řad Hoggar, Caldeira, Kalahari, Boreal a jednobarevných Uni dekorů. Sarlon® Traffic Hoggar je kromě pásů nabízen také ve čtvercích 50×50 cm.

Inspirován přírodou představuje Eternal Wood Decibel se svými šesti přírodními dekory dřeva ideální podlahovou krytinu pro vytvoření hřejivého a přívětivého prostředí. Redukce kročejové neprůzvučnosti 17 dB, protikluznost R10 a odolnost proti otlaku do 0,12 mm předurčuje Eternal Wood Decibel jako univerzální akustickou podlahovou krytinu pro použití v komerčních prostorách s intenzivním provozem.



Všechny krytiny kolekce Acoustic jsou vyráběny v pásech dvoumetrové šíře a celoplošně se lepí na čistou, rovnou, vystěrkovanou podlahu. Pro potisk jsou používány barvy na vodní bázi, které jsou přátelské k životnímu prostředí. Pro každý vzor jsou k dispozici svařovací šňůry v odpovídající barvě. Možnost komplexního řešení včetně schodů představuje kolekce Sarlon® Complete Step, akustická PVC podlahová krytina s integrovanými schodišťovými lištami. Její design byl vytvořen tak, aby ji bylo možné kombinovat se všemi řadami Sarlon® Acoustic.

Kolekce Project Vinyl Acoustic je určena pro instalaci v kancelářích, knihovnách, obchodech, školách a sociální bytové výstavbě, nemocnicích, recepcích aj.

www.forbo-flooring.cz