02.01.2000 | TIPY

S neustálým rozvojem technologie německý výrobce Bostik, zastoupený na českém trhu prostřednictvím společnosti ANVI TRADE s.r.o., dále rozšiřuje nabídku špičkových a v podlahářském oboru tón udávajících elastických parketových lepidel na bázi SMP (silanem modifikovaných polymerů).

elasticka-parketova-lepidlaPůvodní výrobek Nibofloor PK Elastic je od letošního roku dodáván s optimalizovanou roztíratelností, čímž je výrazně usnadněno zpracovávání na objektových zakázkách.

Kombinace vysoké pevnosti lepeného spoje, mimořádné pružnosti a dlouhé otevřené doby pro pokládku spolu s materiálovým složením lepidla bez obsahu vody, rozpouštědel i izokyanátů staví Nibofloor PK Elastic do pozice sázky na jistotu každého parketáře.

Nibofloor PK Elastic je správnou volbou pro bezproblémové, hospodárné a univerzální lepení mozaikových parket, vlysů, vícevrstvých i masivních dřevěných podlahových dílců i dřevěné dlažby z místních i exotických dřevin na téměř jakýkoliv podklad bez použití penetrace.

Mezi další výhody lepidla patří materiálové složení bez obsahu vody a rozpouštědel, čímž je vyloučeno riziko bobtnání parket po pokládce, dále vysoce pružné spojení, které vyrovnává rozměrové změny podlahy způsobené klimatickými změnami v průběhu ročních období, a v neposlední řadě minimalizace prostupu i odrazu hluku v průběhu užívání podlahy, kdy Nibofloor PK Elastic nabízí útlum kročejového hluku až 14 dB a o 50 % nižší prostorovou hlučnost oproti plovoucímu způsobu pokládky.

Na bázi SMP jsou dodávána i nastupující lepidla Nibofloor PK Progress a Nibofloor PK Fix 2S.

Nibofloor PK Progress nabízí veškeré, v předchozím textu zmíněné, vlastnosti a jako bonus přidává rychlejší nárůst pevnosti lepeného spoje s rychlejší možností plného zatěžování instalované podlahy. Tuto přednost parketář ocení v případě lepení masivních dřevěných podlah nebo v případě potřeby broušení a povrchové úpravy podlahy již 24 hodin po jejím nalepení.

Oproti tomu Nibofloor PK Fix 2S byl vyvinut jako ekonomická varianta elastického lepení výhradně mozaikových parket a vícevrstvých dřevěných podlah se zachováním všech výhod lepidla Nibofloor PK Elastic.

V případě nejasností s výběrem správného lepidla ochotně pomohou obchodně techničtí poradci zástupce značky Bostik na českém trhu, stejně jako rádi představí nejčerstvější novinku pro parketářský rok 2010, kterou je moderní balení lepidla Nibofloor Pk Elastic do sáčků o objemu 600 ml (1040 gramů) a nabídka dvousložkového polyuretanového parketového lepidla pro „konzervativní“ parketáře.

www.anvitrade.cz

Předchozí článek   585 / 585   Následující článek